Teknoloji

Windows 10 kopya koruması bakımından sorunlu eski oyunları desteklemeyecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

grand-theft-auto-iii-180815

2000’li yılların ortasında yayınlanan pek çok bilgisayar oyununda kullanıcıların canını sıkan, aynı zamanda ciddi ölçüde güvensiz olan kopya koruma önlemleri bulunuyordu. Bu önlemlerin güvensizliğinin bilincinde olan Microsoft, yeni işletim sistemi Windows 10’da kopya koruması bakımından sorunlu eski oyunlardan bazılarının desteklenmeyeceğini açıkladı.

Şirket, SafeDisc ve Securom DRM’in bazı sürümlerini barındıran eski oyunların desteklenmeyeceğinin altını çizdi. Bu da; Grand Theft Auto III, Battlefield 1942, The Sims gibi oyunların Windows 10 yüklü cihazlarda çalışmayabileceği anlamına geliyor.

Microsoft’tan Boris Schneider-Johne, söz konusu oyunlarda bulunan DRM’nin sistemi fazlasıyla rahatsız ettiğini ve bilgisayar virüsleri için bir açıklık yarattığını dile getirdi.

Microsoft’tan henüz konuya ilişkin detaylı bir açıklama gelmezken, kararın diğer kopya koruma mekanizmaları üstünde bir etki yapıp yapmayacağı henüz bilinmiyor. Yine de, bazı oyun yapımcılarının sorunlu DRM mekanizmalarını yamalarla oyundan kaldırdıklarını bilmek, klasik oyunları sevenleri biraz olsun rahatlatacak bir adım niteliği taşıyor.

İLGİLİ HABERLER