Teknoloji

Microsoft yeni işlemcilerde eski Windows sürümlerini desteklemeyecek

Windows 10 işlemci desteği

Bu yıl içinde bir Windows PC alıp onu Windows 10‘dan daha eski bir işletim sistemiyle kullanmayı düşünenler varsa, bu pek de mümkün olmayacak gibi görünüyor. Microsoft’un açıkladığına göre, bundan sonra AMD, Intel ve Qualcomm’un çıkaracağı daha yeni işlemciler kurumsal destek için Windows’un mevcut versiyonuna ihtiyaç duyacak.

Windows 10 işlemci desteği konusunda düzenleme yapan Microsoft, Windows 7 ve 8.1 destekleyecek bazı Skylake tabanlı işlemcilerin taslak listesini yayınladı, ancak bu destek programı sadece 17 Temmuz 2017 tarihine kadar geçerli olacak. O tarihten sonra kurumsal kullanıcıların teknik destek almayı sürdürmeleri için Windows 10’a geçmeleri gerekecek.

Yeni politika ile birlikte Microsoft Windows ve en güncel donanımlar arasındaki bağı güçlendirecek. Yeni PC’lerin gelecekte daha fazla şekilde Windows 10 yüklü olarak gelmesini bekleyebiliriz. Ayrıca Microsoft bu şekilde şirketlerin Windows’un en güncel sürümüne geçişini de çabuklaştırmak istiyor. Çünkü birçok kurumsal müşteri mümkün olduğu kadar Windows’un daha eski versiyonlarında kalmayı tercih ediyor. Bazen PC üreticileri, özellikle kurumsal müşterileri için yeni ürünlerinde daha eski sürüm Windows işletim sistemlerini yüklü olarak sunarak bu hamleleri destekliyor. Gelecekte bu tarz bir seçenek kalmayacak gibi görünüyor. Patronların yepyeni ürünlerde Windows’un en son sürümünü seçmeleri gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER