Teknoloji

Windows 10 ilk dört haftanın ardından 75 milyon PC’ye yüklendi

windows-10-baslat-290715

Microsoft Windows 10’u dört hafta önce yayınladı ve şirket aradan geçen bu zamanda gerçekleştirilen yükseltmelerle ilgili en son rakamları açıkladı.

İşletim sistemi geçen ayın sonunda yayınlandıktan sonra geçen 24 saat içinde 14 milyon makinenin Windows 10’a yükseltilmesi gerçekleştirilmiş. Şimdi de bu sayı sadece dört haftada 75 milyonu geçmiş durumda.

Microsoft Windows 10 yükseltmesini dalgalar hâlinde Windows 8 ve Windows 7 kullanıcılarına ulaştırılıyor. Windows 10 ve Windows 8 arasında tam istatistikleri karşılaştırmak zor olsa da, Microsoft Windows 8 çıktıktan sonra geçen bir aylık süre içinde 40 milyon lisans satışı gerçekleştirmişti. 100 milyon Windows 8 lisansına ulaşmak yaklaşık altı ay almıştı. Bu durum Windows 10’un gerçekten de hızlı bir uyum süreciyle karşılaştığını gösteriyor.

Microsoft’un Windows pazarlama şefi Yusuf Mehdi Windows 10 ile ilgili bazı ilginç istatistikleri de paylaştı. 192 ülkede 90 binden fazla PC veya tablet modelinin Windows 10’a yükseltildiğini belirtti. Bu, dünya üzerindeki hemen her ülkede Windows 10’un kulanılmaya başlandığını gösteriyor. Xbox One sahipleri 122 yıla karşılık gelecek sürede oyunu Windows 10 PC’lerine yayınladığını kaydeden Mehdi, Windows 10 için Windows Mağaza’nın cihaz başına gerçekleştirdiği indirme sayısının Windows 8’dekine göre altı kat daha fazla olduğunu da vurguladı. Bu, Microsoft’un evrensel uygulamalar hedefine doğru iyi bir başlangıç yaptığını da gösteriyor.

Microsoft Windows 10’u kademe kademe dağıtsa da, kullanıcılar beklemek zorunda değil. İnternet üzerinden ulaşabileceğiniz çeşitli yöntemlerle, eğer hâlâ Windows 10’a yükseltme işlemini gerçekleştirmediyseniz, Windows 7 veya 8 PC’nizi Windows 10’a yükseltebilirsiniz. Bunun yanı sıra eski Windows kurulumunu kaldırıp sıfırdan bir başlangıç yapmak isteyenler için de çeşitli yöntemler sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER