Teknoloji

Windows 10 güncelleme ile Windows 7’den yüzde 30 daha hızlı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows-10-threshold-2-131115

Microsoft Windows 10 Threshold 2 güncellemesini sunmaya başladı. Şirket bu güncellemeyi mümkün olduğu kadar çok bilgisayara en hızlı sürede ulaştırmayı, bilgisayar sahiplerine en son güncellemeleri bir an önce sunmayı hedefliyor.

Microsoft kullanıcıların Windows 10 Threshold 2 güncellemesini bir an önce edinmesi için birtakım özelliklere dikkat çekiyor. Bunların arasında performans artışını hedefleyen iyileştirmeler de bulunuyor.

Sonbahar veya Kasım Güncellemesi olarak da adlandırılan Windows 10 Threshold 2 güncellemesi birinci sınıf Windows uygulamaları ve işletim sisteminin kendisi için birçok yenilik getiriyor. Ancak bunlardan daha önemlisi, bu yeni versiyon ile birlikte Windows 10’un Windows 7’den yüzde 30 daha hızlı hâle gelmesi olabilir.

Şu anda Windows 7 dünyanın bir numaralı masaüstü işletim sistemi olma özelliğini taşıyor. İstatistikler Windows 7’nin şu anda dünya çapına dağılmış olan PC’lerin yüzde 50’sinde çalıştığını gösteriyor. Bu her iki bilgisayardan birisinin bu versiyonla çalıştığı anlamına geliyor. Bu nedenle Windows 7 bilgisayarlarının Windows 10’a geçişini sağlamak Microsoft için temel önceliklerden bir tanesi durumunda. Bu nedenle Windows 10’un Windows 7’den yüzde 30 daha hızlı hâle geldiğine dair açıklamalar çok da şaşırtıcı sayılmamalı.

Microsoft’un Windows birim şefi Terry Myerson, Windows 10 Threshold 2 güncellemesiyle ilgili olarak yayınlanan duyuruda ücretsiz olan güncellemeyle birlikte platformun olgunluk noktasına ulaştığını ve kurumların tümüne Windows 10 kurulumunun önerileceği bir noktaya gelindiğini kaydetti.

Windows 10’un Windows 7’den hangi noktalarda daha iyi olduğuna dair net bir bilgi verilmiyor. Ancak Microsoft özellikle bir alana dikkat çekiyor, yüklenme zamanını iyileştirmek için uğraştığını söylüyor. Bu, yeni işletim sisteminin aynı cihazda seleflerine göre daha hızlı başlatılabileceği anlamına geliyor.

Tabii ki, bu birtakım faktörlere dayanıyor. Ancak genel olarak Windows 10 Threshold 2 hem Windows 7 hem de Windows 8.1’den daha hızlıymış hissini vermeyi başarıyor.

 

 

Windows 10 Threshold 2 güncellemesi performans artışının yanı sıra görsel açıdan da birtakım yeniliklerle birlikte sunuluyor. Masaüstü uygulamalar için eklenen renkli başlık çubuğu, Mesajlaşma ve Skype Video uygulamalarıyla işletim sistemine getirilen Skype entegrasyonu, Microsoft Edge ve Cortana’ya getirilen iyileştirmeler Windows 10 Sonbahar Güncellemesi içinde öne çıkan diğer yenilikler olarak dikkat çekiyor.

Windows 10 çıkışının ardından hızlı şekilde yayılsa da, Windows 10’a yükseltme yapan bazı kullanıcılardan şikayetlerin yapıldığını görmüştük. Threshold 2 güncellemesiyle birlikte bu şikayetlerin dinip dinmeyeceğini de zamanla göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER