Teknoloji

Windows 10 dokunmatik ekran klavyesi için kapsamlı yenilikler geliyor

windows 10 emoji klavye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, Windows 10 için yerleşik dokunmatik ekran klavyesinde bazı önemli değişiklikler yapmayı planlıyor. Güncellenmiş dokunmatik klavye tasarımı şirketin Windows 10X için üzerinde çalıştığı klavyeye dayanıyor. Yeni tuş basma animasyonları, sesleri ve animasyonlu GIF’leri arama ve bunları metne ekleme gibi unsurlar klavyede sunuluyor.

Microsoft Windows 10X’te bunu WonderBar olarak adlandırıyordu. Windows 10’daki yeni tasarım yazı yazmak için optimize edilmiş daha iyi yerleşimler barındırıyor. Aynı zamanda işaretçiyi dokunmatik klavyede, boşluk çubuğu üzerinde hareket ettirme yeteneği de getiriliyor. Bu, iOS’te parmağı boşluk çubuğunda bastırdıktan sonra klavye üzerinde sola, sağa, yukarı ve aşağı hareket ettirerek işaretçiyi hareket ettirmeye benziyor.

Ayrıca Microsoft, Windows 10’da emoji seçicisini de güncelliyor. Windows ve nokta tuşlarına aynı anda basıldığında etkinleştirilecek bu emoji seçicisi Microsoft’un Fluent Design sistemini temel alan iyileştirilmiş bir tasarım içeriyor. Emoji arama, animasyonlu GIF desteği, kopyalama panosu geçmişini birleştirme ve emoji girişi de tek bir kullanıcı arayüzüne toplanıyor.

Klavye ve emoji iyileştirmelerinin yanı sıra, Microsoft Windows ile dikte özelliğine de yeni bir form kazandırıyor. Voice Typing, yani Sesle Yazdırma olarak adlandırılan bu özellik kapsamında, sesten metne çevirme arayüzü yeniden düzenleniyor. Daha modern tasarım, otomatik yazma düzeltme ve güncellenmiş arka yapı sayesinde Microsoft, Windows’da şimdiye kadarki en güvenilir yazı yazma deneyimini vadediyor.

windows 10 dikte

Tüm bu yeni Windows 10 değişiklikleri bu hafta Windows Insiders Geliştirici Kanalı içinde test edilecek. Henüz tüm test kullanıcılarına sunulmayabilir. Tüm kullanıcılara sunulması ise 2021’in ilk yarısında Microsoft’un Windows 10 için planladığı güncellemeyi bulacak.

İLGİLİ HABERLER