Teknoloji

Windows 10 çalışmaları temmuz hedefine göre sürüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows-10-logo-160515

Microsoft’un Windows 10’u temmuz ayında yayınlamayı planladığı daha önce AMD CEO’su Lisa Su tarafından açık edilmişti. Microsoft yeni nesil işletim sisteminin ne zaman yayınlanacağı hakkında net bir tarih vermemiş, ancak yazın yayınlanacağını söylemekle yetinmişti.

The Verge sitesinin Microsoft’un planlarından haberdar kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, şirket temmuz sonunu hedef olarak belirlemiş ve aylardır bu hedefe göre çalışmalarını sürdürüyormuş. 29 Temmuz planlanan tarihlerden bir tanesi ve şirket Windows 10’un koduna haziran sonunda son hâlini vererek üreticilere özel sürümü çıkaracak.

Aslında Microsoft Windows 10’un çıkış tarihini 29 Nisandaki Build etkinliğinde, tam da planlanan çıkış zamanından üç ay önce açıklamayı düşünüyordu, ancak şirket o tarihte böyle bir garantiyi verecek durumda değilmiş. Ancak farklı kaynaklar da Windows 10’un çıkış tarihi için Temmuz 2015’i işaret ediyor, bunların arasında Rus kaynak Wzor da bulunuyor.

Windows 10’un temmuz ayında tek bir hata olmadan hazır olup olmayacağı konusunda soru işaretleri bulunmaya devam ediyor. Ancak Microsoft’un çalışmalarını plan dahilinde yoğun şekilde sürdürdüğü ve işletim sistemini hedeflenen zamanda ücretsiz güncelleme şeklinde mevcut makinelere sunmayı planladığı belirtiliyor. Mevcut Windows 10 test kullanıcıları işletim sisteminin en son sürümünü herkese açık güncelleme uygulamasından önce almaya başlayacaklar.

Microsoft’un kodu, Windows 10’un belirli bir durumda kararlı şekilde olduğu noktada kapatmaya yaklaştığı, mühendislerin yeni özellikler eklemek yerine hataları temizlemeye odaklanacağı belirtiliyor. Önceki Windows sürümlerinden farklı olarak, işletim sisteminin OEM’lere, yeni makinelerini hazırlamaları için dağıtılan RTM (release-to-manufacturing) sürümüyle indirilip yüklenmeye hazır yükseltme sürümü arasında daha dar bir zaman boşluğu bulunacak.

[quote_center]ÖN İZLEME SÜRECİ WINDOWS 10 ÇIKTIKTAN SONRA DA SÜRECEK.[/quote_center]

Ön izleme süreci Windows 10 yayınlandıktan sorna devam edecek. Windows 10’un herkese açık sürümünün yayınlanması yeni işletim sistemi için sadece zaman çizelgesindeki belirli bir nokta olacak. Microsoft geliştirme sürecini servis ve güncelleme odaklı yürütecek, Windows 10’un gelecekte düzenli özellik güncellemeleri almasına imkan tanıyacak. Söz konusu güncellemelerin ön izlemeleri Windows Insider kullanıcıları tarafından deneyimlenecek, daha sonra bütün makinelere dağıtımı yapılacak.

Microsoft Edge’de eklenti desteği gibi bazı işlevler Windows 10’un Temmuz ayındaki çıkışına yetişmeyecek, yıl sonuna doğru dağıtılacak. Ayrıca Microsoft 2016 için planlanan “Redstone” kod adlı güncelleme dalgasıyla daha geniş çapta işlev değişikliği yapmayı hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER