Teknoloji

Windows 10’a AirDrop benzeri paylaşım özelliği ekleniyor

Microsoft Windows 10’da Apple’ın AirDrop’una benzer bir özelliği kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Yazılım devi “Near Share”, Türkçeleştirecek olursak, “Yakın Paylaşım” olarak adlandırdığı özelliği 17035 numaralı en son Insider sürümünde test etmeye başladı. Bu özellik dosya paylaşımını daha kolay hâle getirmek amacıyla geliştirildi. Tıpkı AirDrop gibi, Near Share da Windows 10 PC’lerinin dokümanları veya fotoğrafları yakındaki PC’lerle, Bluetooth üzerinden paylaşmasına izin veriyor.

Bildirim merkezine eklenen Near Share seçeneğiyle bu yeni özellik kullanılabiliyor. Söz konusu özelliğe Windows 10’un ana paylaşım işlevi üzerinden de erişmek mümkün oluyor. Dosya paylaşımı kablosuz bağlantı üzerinden gerçekleştiriliyor. Bir kişiye dosya göndermek istediğinizde, karşı taraf bildirimle durumdan haberdar ediliyor.

Microsoft’un işlevinden hemen önce Google’ın da Android’e AirDrop benzeri bir işlev getirmeyi planladığını görmüştük.

Near Share özelliğine ek olarak, Microsoft Edge internet tarayıcısına sekmenin sesini kısma özelliğini de ekliyor. Böylelikle internette gezinirken çalmaya başlayan otomatik videoların veya reklamların seslerini, tüm sistem sesini kısmaya gerek duymadan kesebilirsiniz. Ayrıca Microsoft, Surface donanımını da Microsoft Store uygulamasına getiriyor. Böylelikle Windows 10 kullanıcıları cihaz veya aksesuar satın alma imkanına kavuşuyor. Bu son özelliğin Türkiye’ye açık olacağını tahmin etmiyoruz.

İLGİLİ HABERLER