Teknoloji

Windows 10 2017’den itibaren holografik uygulamaları destekleyecek

windows 10

windows 10Windows 10 Yıldönümü Güncelleştirmesi yayınlanalı sadece iki hafta oldu, ancak Microsoft daha şimdiden 2017’de çıkarmayı planladığı güncellemelerle ilgili konuşmaya başladı.

Intel Geliştirici Forumu (IDF) etkinliğinde konuşan Microsoft’un Windows ve cihazladan sorumlu idari başkan yardımcısı Terry Myerson, gelecek Windows 10 güncellemesinin tanıtımını yaptı. Yönetici tüm Windows 10 cihazlarının holografik katman içereceğini, böylelikle Microsoft HoloLens ve Intel’in yeni duyurduğu Project Alloy ile uyumlu olacağını kaydetti.

Windows 10 kendisini artırılmış gerçeklik (AR), sanal gerçeklik (VR) ve birleştirilmiş gerçeklik (MR) gibi teknolojiler için kullanılan temel işletim sistemi olarak konumlandırmak istiyor. Önemli başlık donanımları için desteğin sunulması yeni potansiyellere de kapı aralayacaktır.

Microsoft’un tanıtım amacıyla hazırladığı videosunda hem iki boyutlu hem de üç boyutlu uygulamaları aynı anda çalıştırabilen bir başlık yer alıyor. Yeni sanal ofis ortamında çalışan bu başlık iki dünya arasında kesintisiz geçiş yapmaya imkan tanıyor.

Geliştiriciler tarafındaki holografik uygulama standartlarını öğrenmek için bu yılın aralık ayına kadar beklememiz gerekiyor. Son kullanıcılar ise bu imkanlarla 2017 yılında çıkacak güncelleme sayesinde buluşma fırsatı elde edecek.

Bu güncellemenin VR, AR, MR cihazlarını satın alma konusunda tüketicileri cezbedip cezbetmeyeceğini zamanla göreceğiz. Ayrıca kullanıcıların Windows yüklü cihazlarla çalışırken bu tür gerçeklik cihazlarını kullanmak isteyip istemeyecekleri de cevaplanmayı bekleyen sorular arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER