Teknoloji

Windows 10 için 2017’de iki büyük güncelleme planlanıyor

windows 10

windows 10Microsoft Windows 10 Yıldönümü Güncellemesini daha bu hafta içinde yayınladı, ancak şimdiden işletim sisteminin gelecek güncellemelerinden bahsetmeye başladı. Yeni yayınlanan bir blog yazısı BT çalışanları için yapılacak değişiklikler hakkında bazı detaylar veriyor, Microsoft’un Windows 10 için planlarına ışık tutuyor. Microsoft’tan Nathan Mercer, 2016 için başka bir özellik güncellemesinin planlanmadığına dikkat çekerken, 2017’de de iki ek özellik güncellemesinin beklendiğini belirtiyor.

Anlaşılır ki, Microsoft hangi özelliklerin geleceği hakkında detay vermiyor, ancak Windows 10’un bir sonraki büyük özellik güncellemesinin gelecek yıl ilkbahardan önce yayınlanacağı konuşuluyor. “Redstone 2” kod adıyla anılan bu Windows güncellemesi Microsoft’un Surface Pro ve Surface Book cihazları için planlanan donanım güncellemeleriyle kesişebilir. Ayrıca Microsoft, Redstone 2 üzerinde de şimdiden çalışmalara başladı, bu güncellemenin dahili sürümleri de test ediliyor.

Redstone 2, iki güncelleme içinde en önemlisi olacaktır, bir de ikinci “Redstone 3” güncellemesi gelecek yılın sonlarına doğru gelecektir. Microsoft, en son versiyon işletim sistemini geçen yılın temmuz ayında “Threshold 1” kod adı altında yayınlamıştı. Threshold 2 adlı ilk büyük güncelleme de kasım ayında gelmişti. Bu hafta çıkan Yıldönümü Güncelleştirmesi Redstone 1 kod adını taşıyor ve geçen yıl çıkan Windows 10 için gelmiş ikinci büyük özellik güncellemesi olma özelliğini taşıyor. Görünen o ki, Microsoft Windows 10’u geliştirirken yılda iki temel güncelleme çıkarma yöntemini seçmiş şekilde ilerliyor.

İLGİLİ HABERLER