Teknoloji

29 Temmuz sonrasında Windows 10 için 119 dolar ödemek gerekecek

windows 10

windows 10Microsoft, en yeni işletim sistemi Windows 10 için sunduğu ücretsiz geçiş fırsatının yakında sona ereceğini potansiyel kullanıcılara hatırlatıyor. Şirket, en yeni Windows sürümünü geçtiğimiz yıl 29 Temmuzda yayınlamış ve Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcılarına işletim sistemine ücretsiz geçiş imkanı sağlamıştı.

Şirket, o dönemde ücretsiz geçiş fırsatını bir yıl boyunca sunacağını belirtse de, pek çok kişi bir yıl dolmadan ücretsiz geçiş imkanının sonlandırılacağını düşünmüştü. Bu beklentiyi boşa çıkaran Microsoft, orijinal sözüne sadık kalarak Windows 10’a bir yıl boyunca ücretsiz geçiş imkanı sağlamış olacak.

Microsoft, en yeni işletim sisteminin yüklü olduğu cihaz sayısının 300 milyona ulaştığını açıklarken, ücretsiz geçiş için sürenin daraldığı mesajını vermeyi de ihmal etmedi. Microsoft’un Windows ve cihaz pazarlama sorumlusu olan Yusuf Mehdi, “Süre tükeniyor. Ücretsiz geçiş imkanı 29 Temmuzda sona eriyor ve sizin bu fırsatı kaçırmanızı istemiyorum.” sözlerini kullandı. Bu tarihten sonra Windows 10 Home’un tam sürümüne erişmek için 119 dolar ödemek ya da işletim sisteminin yüklü olduğu yeni bir cihaz satın almak gerekecek.

Yaklaşık 9 aylık bir süre içinde 300 milyon cihaza ulaşmak, Windows 10 için önemli bir başarı olarak değerlendirilebilir. Ancak Microsoft’un işletim sistemi için belirlediği hedefin de fazlasıyla agresif olduğunu unutmamak gerekiyor. Yazılım devi, en yeni işletim sistemi sürümünün 3 yıl içinde toplamda 1 milyar cihazda yüklü olmasını amaçlıyor. Ücretsiz geçiş imkanının yakında sona erecek olması, bugüne kadar Windows 10’a mesafeli yaklaşanları ellerini çabuk tutma konusunda teşvik edebilir.

İLGİLİ HABERLER