Teknoloji

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’den Wikipedia açıklaması

anayasa mahkemesi wikipedia

Gönüllüler tarafından oluşturulan ve düzenlenen ücretsiz çevrimiçi ansiklopedi Wikipedia, 2017’den bu yana Türkiye’de engelli durumda. Wikipedia’nın kurucusu Wikimedia Vakfı’nın Anayasa Mahkemesine yaptığı itiraz; geçtiğimiz son günlerinde karara bağlanmış ve itirazı haklı bulan mahkeme, erişim yasağının kaldırılmasına hükmetmişti.

Ancak bu karara rağmen, Wikipedia’nın hâlâ engelli olması, Türkiye’deki pek çok internet rahatsız etmeye devam ediyor. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle gerçekleştirdiği toplantıda konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Bakan Gül mahkemenin konuyla ilgili kararın gerekçesinin henüz yayınlanmadığına dikkat çekti. Gül, şu ifadeleri kullandı: “Elbette Anayasa Mahkemesinin kararı bağlayıcıdır. Anayasa Mahkemesinin kararı elbette hem idare, hem mahkeme tüm ilgilileri bağlayan bir süreçtir. O uygulanacak bir konudur.”

Anayasa Mahkemesinin Wikipedia kararının gerekçesini ne zaman yayınlayacağı konusunda henüz ortada somut bir bilgi bulunmuyor. Ancak Wikipedia’ya engelsizce erişmek için bu sürenin mümkün olduğunca kısa tutulması büyük önem taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER