Teknoloji

Wikipedia iOS ve Android uygulamalarını güncelledi, Google Haritalar yerine OpenStreetMap’e geçti

Wikipedia hem iOS hem de Android uygulamalarını güncelledi. Uygulamanın en önemli özelliği Google Haritalar’ın yerine açık kaynak kodlu alternatif olan OpenStreetMap‘in kullanılmaya başlanması. Google’ın geçtiğimiz yıl Google Haritalar API kullanımına sınırlamalar getirmesinin ardından aralarında Foursquare, Apple ve Microsoft’un da bulunduğu yazılım geliştiricileri OpenStreetMap’e çeşitli ürünlerinde yer vermeye başlamıştı.

Wikipedia Kurumu’ndan yapılan açıklamada Google API’larının kullanımına son verilmesi sayesinde Google’ın kendi uygulamalarından yararlanmayan milyonlarca ucuz Android cihazında da uygulamanın çalışabileceği belirtildi. Her ne kadar Wikipedia harita katmanları için Mapquest kullanıyor olsa da, gelecekte kendi katman sunucularına geçiş yapacak.

Uygulamalarda yapılan diğer yeniliklere bakacak olursak, iOS versiyonu ilk kez geçtiğimiz ocakta yayınlanan Android uygulamasıyla özellikler açısından tam olarak eşit hâle geldi. Sosyal ağlarda paylaşım, sayfaları çevrimdışı şekilde gezme imkânı gibi yeniliklerin iOS uygulamasına eklenmesinin yanı sıra her iki platformda da arama çubuğu entegre edildi. Ayrıca Android versiyonunda tablet cihazları için güncellenmiş bir kullanıcı arayüzü sunuldu.

Wikipedia’nın iOS ve Android uygulamalarını aşağıdaki bağlantıları kullanarak indirebilirsiniz.

İlgili – App Store
İlgili – Google Play Store
İlgili – Wikipedia Kurumu

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER