Teknoloji

WhatsApp’tan yanlışlıkla silinen mesajları geri getirecek özellik

whatsapp

WhatsApp kullanıcıların silinen mesajları geri getirmesini sağlayacak yeni özelliğinin dağıtımına başladı. “Accidental Delete” (Kazara Silme) adını taşıyan bu özellik, kullanıcılara sildikleri mesajları geri getirmeleri için 5 saniyelik bir süre veriyor. Bir tür güvenlik ağı niteliğindeki Kazara Silme ile kullanıcıların hatalarını düzeltmeleri mümkün oluyor.

WhatsApp’ta hâlihazırda mesaj silmek için iki seçenek mevcut. Bunlardan biri mesajı sadece kullanıcınından silen “Benden Sil” seçeneği. “Herkesten Sil” seçeneği ise bir kullanıcının gönderdiği mesajı tüm sohbetten silmesini mümkün kılıyor.

Daha öncesinde “Herkesten Sil” seçeneği yerine yanlışlıkla “Benden Sil” seçeneği tercih edildiği takdirde bunu geri almak mümkün olmuyordu. Bu da özellikle grup sohbetlerinden hassas bir bilgiyi silmek isterken hata yapan kullanıcılarda stres yaratıyordu. 5 saniye de çok uzun bir süre değil. Ancak yine de rahatsız edici bir hatayı düzeltmek için yeterli görünüyor.

WhatsApp “Geri Al” seçeneğini ağustos ayında test etmeye başlamıştı

Söz konusu özellik, otomatik olarak ortaya çıkıyor. “Benden Sil” seçeneğiyle bir mesaj silindikten sonra ekranın alt kısmında yüzen bir çubuk üzerinde “Geri Al” seçeneği otomatik olarak ortaya çıkıyor. “Herkesten Sil” seçeneğiyle silinen mesajlarda böyle bir imkan söz konusu değil.

WhatsApp bu özelliği ağustos ayında test etmeye başlamıştı. Özellik hâlihazırda hem iOS hem de Android’de kullanıcılarla buluşuyor.

İLGİLİ HABERLER