Teknoloji

Gönderilmiş WhatsApp mesajlarını silme süresi iki güne çıktı

whatsapp kanallar
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bir mesajı görmesini istemediğiniz bir kişiye yanlışlıkla mı gönderdiniz? Eğer WhatsApp kullanıyorsanız, bu mesajı silmek için daha fazla zamanınız olacak. WhatsApp, pazartesi günü yaptığı duyuruda, bundan böyle kullanıcıların bir mesajı gönderdikten sonra onu silmeleri için bir saatlerinin değil, iki günü biraz aşkın zamanlarının olacağını kaydetti.

Yeni özelliği hemen kullanmaya başlamak için, mesajları gönderdiğiniz WhatsApp grubunu veya bireysel sohbeti açın. Silmek istediğiniz içeriğe dokunup basılı tuttuğunuzdan emin olun, daha sonra “Sil”i tıklayın ve ardından “Herkesten Sil” veya “Benden Sil”i seçin.

Başkalarına gönderdiğiniz mesajları silmeye başlamadan önce bir husus dikkate almanızda fayda var. Bu yeni süre sınırının gerçekten işe yaraması için, tüm alıcıların WhatsApp’ın en son sürümüne güncellemiş olması gerekiyor. Üstelik mesajın silindiğine dair bir bildirim de almayacaksınız.

Her ne olursa olsun bu, WhatsApp’ın Apple’ın iMessage anlık mesaj hizmetine göre küçük bir avantaj kazanmasına yardımcı olabilecek kadar kullanışlı yeni bir özellik olabilir. Ne de olsa Apple hâlâ bu özelliği sunmuyor ve yeni iPhone, iPad ve Mac işletim sistemleri dağıtıma çıktığında, muhtemelen bu sonbaharda kullanılmaya başlanacak.

Şimdilik iOS 16 beta, gönderdikleri mesajı geri almaları için kullanıcılara yalnızca iki dakika veriyor. Üstelik bu imkan yalnızca alıcılar da beta sürümünü kullandığı zaman geçerli. Yani, iMessage’da gönderilmiş mesajları geri alma özelliği, final sürümler dağıtıma çıkıncaya kadar tam anlamıyla kullanılabilir olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER