Teknoloji

WhatsApp yalan haberler ile mücadele için özel ekip kuruyor

whatsapp hd fotoğraf gönderme

whatsapp yalan haberlerWhatsApp yalan haberler yüzünden özellikle Hindistan’da ciddi sıkıntılar yaşıyor. Şirket yanlış bilgilerin yayılmasını engellemek için son zamanlarda sıklıkla yeni adımlar atıyor. Gazete ilanları veren ve bazı özelliklerinde değişikliğe giden şirket, son olarak yalan haberlerle mücadele için Hindistan’da özel bir ekip kuruyor.

WhatsApp’ın Hindistan’da yalan haberlerle mücadele konusunu bu denli ciddiye almasının altında ise ülkenin Elektronik ve Bilgi Teknolojisi Bakanlığı’ndan gelen bir uyarı yatıyor. Bakanlık, gerekli önlemlerin alınmaması durumunda uygulama üzerinden yayılan yalan haberlerin yol açacağı ölüm ve yaralanmalardan WhatsApp’ın sorumlu tutulacağını açıklamıştı. WhatsApp üzerinden yalan haberlerin sadece geçtiğimiz yıl ülkede 30’dan fazla kişinin ölümüne yol açması, durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor.

Hindistan, WhatsApp’tan şüpheli kullanıcılar konusunda yetkililerden gelen bilgi taleplerini karşılamalarını istiyor. Kullanıcılarının gizliliğinden taviz vermeye yanaşmayan WhatsApp ise zararlı faaliyetleri bastırmanın farklı yollarını bulmaya çalışıyor.

WhatsApp yalan haberler ile mücadele için kuracağı ekibin başına Hintli bir lider arıyor. Ekibin geri kalanının da lider tarafından oluşturulacağı belirtilirken, ekibin “sahada” görev yapacağı ifade edildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER