Teknoloji

WhatsApp uygulama içinde reklam gösterimi için çalışmalara devam ediyor

whatsapp web

WhatsApp, uygulama içinde Durumum bölümünde gösterilen hikayelerin arasında reklam göstermek için çalışmalarına devam ediyor. Konuyla ilgili açıklama, platformu tepe yöneticisi Will Cathcart’tan geldi. Cathcart reklamların Durumum bölümü dışında bir süre önce kullanıma sunulan Kanallar bölümünde de gösterilebileceğini belirtse de, bunun için kesin bir takvim vermedi.

Brezilya gazetesi Folha De S. Paulo‘ya konuşan Cathcart, muhabirin “Uygulama sonsuza kadar reklamsız ve ücretsiz mi olacak?” sorusu üzerine platformun gelen kutusunda veya mesajlaşma deneyimi içinde reklam göstermeyeceğini belirtti. Cathcart, kanallara aboneliğin kanal sahipleri tarafından ücretli hâle getirilebileceğini ve bunun için Kanallar’da reklam verilebileceğini ifade etti.

Meta’nın çatısı altındaki popüler mesajlaşma platformuna reklamların yerleştirilmesi için 2018’in başlarından bu yana çalışmalar sürüyor. Bu çalışmalar çerçevesinde son olarak Durumum bölümü içinde reklam gösterilmesine karar verilmişti.

WhatsApp reklam gösterme planını buzdolabına kaldırsa da hedefinden vazgeçmiş değil

Ancak reklam gösteriminin gizlilik konusunda hassas kullanıcıları rahatsız edebileceği endişesiyle 2020 itibarıyla bu plan bir süreliğine buzdolabına kaldırılmıştı. Ancak WhatsApp buna rağmen, uygulama içinde reklam gösterme isteğinden vazgeçmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER