Teknoloji

Artık WhatsApp sohbetlerinde birden fazla mesaj sabitlenebilecek

whatsapp ipad

WhatsApp sohbetlerde belli bir mesajı ekrana sabitleme özelliğini uzun süre önce kullanıma sunmuştu. Uygulamanın son versiyonuyla küçük bir değişikliğe giden Meta, sohbet ekranına birden fazla mesaj sabitlemeyi mümkün kılıyor.

WhatsApp’tan verilen bilgiye göre, kullanıcılar artık grup sohbetlerinde veya bireysel sohbetlerinde en fazla üç farklı mesajı en üste sabitleyebilecek. Sabitlenmiş mesajlar sürekli olarak konuşmanın üst kısmında görüntülendiği için önemli mesajlar daha kolay şekilde bulunabiliyor. Uygulama, yalnızca bir dokunuşla kullanıcıyı o sohbetteki mesajın tamamına götürüyor.

WhatsApp’ta sohbetlere mesaj sabitlemek için atılması gereken adımlar şu şekilde sıralanıyor:

  • Bir WhatsApp konuşmasını açın
  • Mesaja uzun basın
  • İçerik menüsünden “Sabitle”yi seçin
  • Sabitlenmiş mesajın süresini seçin

Mesajların 24 saat, 7 gün veya 30 gün (varsayılan seçenek 7 gündür) süreyle sabitlenebileceğini belirtmekte fayda var. Ayrıca grup sohbetlerinde yöneticiler, bir mesajı tüm üyelerin mi yoksa yalnızca yöneticilerin mi sabitleyebileceğini seçme gücüne sahip durumda.

WhatsApp için daha fazla yenilik yolda

WhatsApp’ta geçtiğimiz ay dört yeni metin formatlama seçeneği kullanıma sunulmuştu. iPhone uygulamasında geçiş anahtarı desteği için testler devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda ise kanal yöneticilerine sesli mesaj gönderme ve anket oluşturabilme imkanı sunulmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER