Manşetler

WhatsApp ile gönderilen fotoğraf ve videoların üzerinde çizim yapılabilecek

whatsapp snapchatWhatsApp’ın Android için yayınlanan son beta sürümü, kullanıcılara fotoğraf ve videolar üzerinde çizim yapma imkanı sunuyor. Söz konusu özelliğin yakında iOS’te de kullanıcılarla buluşacağı belirtildi. WhatsApp’a Snapchat havası katan bu özelliğin ilk işaretlerine eylül ayının başındaki testlerde rastlanmıştı. WhatsApp kullanıcıları yeni sürümle birlikte fotoğraf ve videoların üzerine emojiler ve renkli yazılar da ekleyebilecek. Ön kamera için flaş ve video kaydı için yakınlaştırma desteği de WhatsApp’ın kullanıcılara sundukları arasında bulunuyor.

WhatsApp’ın da sahibi olan Facebook, son aylarda Snapchat’in öne çıkan yönlerinden esinlenmeyi adeta alışkanlık haline getirmiş durumda. Snapchat’in popüler hikaye özelliğinin Instagram’da da sunulması, bu esinlenmenin en somut örneği niteliğini taşıyor. Facebook zamanında Snapchat’i satın almak için 3-4 milyar dolarlık bir teklifte bulunduğu düşünülünce bu esinlenmeye şaşırmamak gerekiyor. Snapchat’in mobil mesajlaşma pazarında Facebook’un en önemli rakiplerinden biri olduğunu da hatırlatmakta fayda var.

WhatsApp Snapchat tehdidini ciddiye alıyor

Hem Facebook Messenger’ın hem de WhatsApp’ın kullanıcı sayıları 1 milyarın üstüne çıkmış durumda. Bu rakamlar Snapchat’in aktif kullanıcı sayısının çok üstünde olsa da, Snapchat halen Facebook ve şirketleri adına “varoluşsal tehdit” niteliği taşıyor. Şirketin sürekli olarak büyümesi ve Facebook’un kollektif hafıza ısrarının aksine gerçekten “anlık” paylaşımlara odaklanması, farklılık arayanlar için Snapchat’i cazip hale getiriyor. Snapchat’in gençler nezdindeki popülaritesi de Facebook’un esinlenmesini daha anlaşılır kılıyor.

İLGİLİ HABERLER