Teknoloji

WhatsApp, profil fotoğrafı ekran görüntüsü almayı engelliyor

whatsapp android

WhatsApp, kullanıcılarının gizliliğini bir adım daha ileri taşıyacak önemli bir güncellemeyi devreye alıyor. Android Police tarafından ilk kez fark edilen bu yeni özellikle, artık WhatsApp kullanıcıları, bir kişinin profil fotoğrafını ekran görüntüsü olarak kaydedemeyecekler. Android cihazlarda yapılan güncellemeler sonucu, bir kişinin profil fotoğrafı tam ekran görüntülendiğinde ekran görüntüsü almak istendiğinde, ekranın boş kalmasıyla sonuçlanan bir hata mesajıyla karşılaşılıyor. Bu davranışı önlemek mümkün olmasa da, bu özelliğin uygulamanın stabil sürümüne geldiğinde bir uyarı mesajı eklenebileceği belirtiliyor.

Bununla birlikte, bu gizlilik odaklı değişikliğe rağmen, WhatsApp sohbetlerinin tamamını görüntülerken genişletilebilen küçük profil veya profil önizlemesinin ekran görüntüsünü alma imkanı devam ediyor. Bu, tam ekran profil resminizin daha düşük çözünürlüklü bir versiyonu olarak nitelendirilebilir.

Android Police’in belirttiği üzere, bu davranış varsayılan olarak gelmekte ve belirli bir uygulama yapısıyla sınırlı değil. Bu durum, işlevselliğin belirli yapılarla sınırlı olmadığını, bunun yerine bir sunucu tarafı güncellemesiyle yayıldığını gösteriyor.

Meta’nın WhatsApp profil resimlerinin ekran görüntülerini engelleyerek taklit ve diğer gizlilik endişelerini önlemeyi amaçladığı düşünülüyor. Telegram ve Signal gibi diğer platformlar arası mesajlaşma hizmetleri şu anda bu işlevselliğe sahip değildir.

WhatsApp’da daha fazla gizlilik için profil fotoğrafını gizleme

Kullanıcılar, WhatsApp profil resimlerinin gizliliğini daha da artırmak istiyorlarsa, Ayarlar > Gizlilik > Profil Fotoğrafı bölümünden profil resimlerini kimlerin görebileceğini ayarlayabilirler. Bu ayarlar aracılığıyla, profil resminizin kimler tarafından görülebileceğini kişiselleştirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER