Teknoloji

WhatsApp para transferi özelliğini Hindistan’da test ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook’un sahibi olduğu anlık mesajlaşma servisi WhatsApp’ın uzun zamandır beklenen para transfer servisini Hindistan’da test etmeye başladığı söyleniyor. Çıkan haberlere göre, iOS veya Android cihaz sahibi bazı WhatsApp beta kullanıcıları uygulamada UPI, yani birleştirilmiş ödemeler arayüzünü görebiliyorlar.

Söz konusu özelliğin uygulamanın 2.18.21 numaralı iOS veya 2.18.41 veya üstü Android sürümlerinde yer aldığı söyleniyor. Yakın zamanda da resmi duyurunun yapılacağı işaret ediliyor. Hindistan ise, WhatsApp’ın ödeme özelliğini kullanıma sunduğu ilk ülke oluyor.

Bu özellik şu anda sadece belirli kullanıcılara sunuluyor. Türkiye’de bulunup da beta sürümünü kullanan WhatsApp kullanıcıları muhtemelen bu özelliğin aktifleştiğini şu an için göremeyeceklerdir.

GizmoTimes sitesinin belirttiğine göre, bu özelliğe sohbet penceresindeki “Ekler” seçeneğinden erişiliyor. “Ödeme” seçeneği de Galeri, Video, Belgeler ve bunun gibi diğer seçenekler arasında görülüyor. Bu seçeneğe tıkladıktan sonra bir sorumluluk reddi penceresi görünüyor, daha sonra da banka hesabına bağlantı kurmak için gerekli olan bazı bankaların listesi çıkıyor.

Mevcut UPI kullanıcıları hesaplarını WhatsApp’a kolaylıkla bağlayabiliyor. UPI olmayan kullanıcıların ise kimlik doğrulama parolası oluşturmaları ve bu seçeneği kullanmak için bir UPI hesabı yaratmaları gerekiyor.

WhatsApp’ta ödeme özelliğin genel kullanıcı kitlesine ne zaman sunulacağı bilinmiyor. Ancak WhatsApp’ın geçmişine baktığımızda, bunun gelişinin yakın olduğunu düşünebiliriz. 1.5 milyarın üstündeki kullanıcı kitlesiyle, WhatsApp’ın rakiplerine karşı önemli bir avantajı bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER