Teknoloji

WhatsApp, orijinal kalitede fotoğraf ve video paylaşımını mümkün kılacak

whatsapp grupları

WhatsApp, kullanıcılarına orijinal kalitede fotoğraf ve video paylaşımı yapabilme imkanı sunacak yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellik, şu an beta sürümü 2.23.18.12 ile Android kullanıcılarına sunulmuş durumda bulunuyor. Uygulama, bu orijinal kalite medya dosyalarını doküman olarak işleyecek.

WhatsApp’taki yeni özellik, daha önceki çözümleri gereksiz kılıyor

Daha önce, orijinal kalite bir fotoğraf ya da video göndermek için dosya uzantılarını PDF veya DOC olarak değiştirmek gibi dolambaçlı yollara başvuruluyordu. Ancak yeni özellik sayesinde, bu süreci tamamen atlamak mümkün olacak. Ayrıca, bu özellik ocak ayında ilk kez WhatsApp kodlarında fark edilmişti.

Uygulama, bu ayın başlarında “HD” kalitesinde resim gönderme seçeneğini eklemişti. Ancak bu seçenekte bile gönderilen görseller sıkıştırılmış olarak karşı tarafa ulaşıyordu. Aynı durum, geçen hafta kullanıma sunulan 720p video gönderme özelliği için de geçerli. Yeni özellik, bu sıkıntıları aşmayı amaçlıyor.

Eklenecek olan bu yeni özellik, Android ve iOS kullanıcılarının fotoğraf ve videoları tam çözünürlükte, yani sıkıştırma olmadan paylaşmalarına imkan tanıyacak. Bu, kullanıcıların medya paylaşırken kalite kaybı yaşamamaları açısından büyük bir adım olarak görülüyor.

WhatsApp’ta orijinal kalitede fotoğraf nasıl gönderilecek?

Kullanıcılar, yeni bir seçenekle galeriden orijinal kalitede fotoğraf veya video seçebilecekler. Bu özellik, uygulamanın doküman seçici kısmında yer alacak. Bu sayede kullanıcılar, doğrudan galeriden medya dosyalarını seçerek orijinal kalitesinde gönderebilecek.

Bu yeni özellik, kullanıcıların daha önce yüksek kaliteli medya paylaşımı konusunda yaşadığı çeşitli sıkıntıları çözmeyi hedefliyor. WhatsApp’ın bu adımı, kullanıcıların medya paylaşımı konusundaki beklentilerini karşılayacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER