Teknoloji

WhatsApp müzik paylaşma ve herkese açık gruplar gibi özellikler sunmak için çalışıyor

whatsapp hd fotoğraf gönderme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

whatsapp Alman internet sitesi Macerkopf, bir süredir en yeni WhatsApp beta sürümü üzerinde incelemeler yapıyor. Söz konusu sürüm, popüler mesajlaşma servisinin yakında kullanıcılara sunabileceği bazı özelliklerin de ipucunu veriyor. Bu özellikler arasında göze ilk çarpan ise müzik paylaşabilme oluyor.

whatsapp muzik paylasmaWhatsApp müzik paylaşma özelliği ile kullanıcılarının telefonlarındaki şarkılarını arkadaşlarına göndermesini mümkün kılıyor. Bu özellik sayesinde Apple Music aracılığıyla şarkı iletiminin de kolaylaştırılması öngörülüyor. WhatsApp üzerinden bir şarkı paylaşıldığında karşı taraf albümün kapak fotoğrafını görebilecek. Sohbet ekranındaki müzik ikonuna dokunulduğunda ise gönderilen şarkı çalmaya başlayacak.

WhatsApp müzik paylaşma dışında yenilikler de sunacak

WhatsApp beta ekibinin üstünde çalıştığı özellikler müzik paylaşımıyla sınırlı kalmıyor. Herkese açık gruplar, bahsedilenler ve daha büyük emojiler de WhatsApp’ın üstünde çalıştığı yenilikler arasında bulunuyor.

Herkese açık gruplar, ilgili bağlantıya sahip olan herkesin gruplara katılmasını sağlıyor. Grup yöneticileri, sohbeti sonlandırmak istedikleri zaman bağlantıyı geçersiz hâle getirebilecek. Bahsedenler özelliği ise Twitter’ınkine benzer bir şekilde işliyor. Kullanıcılar, sohbetlerinde adres defterlerinde bulunan kişileri etiketleyebiliyor. iOS 10 ile birlikte gün yüzüne çıkan daha büyük emojiler ise mevcut emojilerin üç katı olmaları sayesinde daha fazla dikkat çekiyor. Söz konusu özelliklerin son kullanıcıya ne zaman sunulacağı ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER