Teknoloji

WhatsApp’ın kurucusu Brian Acton da “Facebook’u Sil” kampanyasına katıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

whatsapp kurucusu brian actonCambridge Analytica isimli veri analizi şirketinin Facebook’un kullanıcı verilerini nasıl işlediğinin ortaya çıkmasının ardından sosyal medyada “Facebook’u Sil” kampanyası başlamıştı. Bu kampanyaya dünyanın dört bir yanında büyük ilgi görürken, ilginç bir isim de kampanyaya destek verdi. WhatsApp kurucusu Brian Acton, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla “Facebook’u Sil” kampanyasına destek oldu.

Acton’ın kampanyaya verdiği destek, birkaç açıdan dikkat çekiyor. Acton ve hâlâ CEO’luk görevini yürüten Jan Koum’un birlikte kurduğu WhatsApp, 2014’te Facebook tarafından 22 milyar dolar karşılığında satın alınmıştı.

Bu satışın ardından Facebook bünyesinde WhatsApp için çalışmayı sürdüren Acton, kısa bir süre önce Facebook’tan ayrılmıştı.

Acton, Facebook’tan ayrılmasının ardından veri koruma ve gizlilik üzerine odaklı çalışmalar yapmaya başlamıştı. WhatsApp kurucusu geçtiğimiz ay Signal Foundation’ın kuruluşu için yaptığı 50 milyon dolarlık bağışla dikkat çekmişti. Acton o dönemde yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullanmıştı: “Kamuoyunun çıkarları doğrultusunda hareket etmenin bir fırsat olduğuna inanıyoruz. Kullanıcılara saygı duyan ve onların kişisel verilerini ticarileştirmeyen sürdürülebilir bir teknoloji geliştirmenin topluma anlamlı bir katkı yapacağını düşünüyoruz.” Acton, Twitter’da yaptığı paylaşımın ardından sözünü tutarak Facebook hesabını kapattı.

İLGİLİ HABERLER