Teknoloji

WhatsApp iPhone uygulamasında kişi arayüzü yenileniyor

whatsapp web
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

WhatsApp hem iPhone hem de Android uygulamalarında yenilikler sunmak için çalışmalarına devam ediyor. Mesajlara emojiyle reaksiyon verme özelliğini Android uygulamasında kullanıcılarla buluşturmaya başlayan WhatsApp, iOS kullanıcılarına da başka bir yenilik sunuyor.

iPhone sahipleri artık WhatsApp’ta kişi bilgilerine bakarken farklı bir arayüz görecek. Dağıtımı başlayan bu yeni arayüz, iOS 15’in genel tasarımına daha uygun bir yerde duruyor.

Daha önce WhatsApp’ta kullanıcının profil fotoğrafı, arama seçenekleri ve diğer bilgiler tek bir bölümde gösteriliyordu. Bu bölümün unsurları, tıpkı iOS’in Kişiler uygulamasında olduğu gibi boşluklarla ayrılıyor.

whatsapp iphoneProfil fotoğrafı yine ekranın üst kısmında bir yuvarlak içinde gösteriliyor. Sesli ve Görüntülü arama seçenekleri ile sohbet içinde arama yapma özellikleri de bu yuvarlağın altında sıralanıyor.

WhatsApp iPhone uygulamasının yeni kişi arayüzü dağıtıma çıktı. Bu arayüzün grup bilgi ekranlarında da kullanıldığını belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER