Manşetler

WhatsApp, Instagram, Messenger ve Facebook’ta yeni bir erişim sorunu

meta instagram whatsapp facebook

Facebook ve ona bağlı servisler olan WhatsApp, Instagram ve Messenger’da artık giderek alıştığımız, belirli aralıklarla yaşanan kesintilerden biriyle daha karşı karşıyayız. Down Detector‘da yapılan basit bir kontrolde son bir saat içinde bildirilen bağlantı problemlerinde dikkate değer bir yükselme olduğunu görüyoruz.

Facebook’tan konuyla ilgili bir açıklama, şirketin kurumsal iletişim yöneticisi Andy Stone tarafından yapıldı. Stone, Twitter’dan aşağıdaki açıklamayı paylaştı:

Bazı kişilerin uygulamalarımıza ve ürünlerimize erişmekte sorun yaşadığının farkındayız. İşleri olabildiğince çabuk normale döndürmek için çalışıyoruz ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.

Benzer bir mesaj WhatsApp’ın Twitter hesabından da paylaşıldı:

Instagram’ın iletişim Twitter hesabından da aşağıdaki paylaşım yapıldı:

Neden bu kadar çok insanın Facebook ve iştiraklerine ulaşılamadıkları tam olarak belli olmasa da, DNS kayıtlarına bir göz atıldığında, sorunun DNS kaynaklı olduğu anlaşılıyor.

Instagram.com’a girmeye çalıştığımızda “5xx Server Error” yazılı bir hata sayfasıyla karşılaşıyoruz. Facebook.com’a girmek istediğimizde ise, bir süre bekledikten sonra, “Üzgünüz, bir şeyler ters gitti.” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz bir hata mesajı gidiyor. WhatsApp üzerinde ise mesaj trafiği aksıyor, göndermek istediğimiz mesajlar bekleme aşamasında kalıyor.

Bu arada Facebook’un WhatsApp, Instagram ve Messenger gibi servislerinin yanı sıra sanal gerçeklik kolu Oculus’un da kesintiden etkilendiği belirtiliyor. The Verge, kullanıcıların çoktan yükledikleri oyunları çalıştırabildiklerini ve tarayıcının çalıştığını belirtiyor. Ancak sosyal özellikler ve yeni oyun yükleme gibi işlevler çalışmıyor.

Soruna neyin neden olduğu veya Messenger ve WhatsApp dahil olmak üzere bu sitelerin ne zaman tekrar faaliyete geçeceği konusunda Facebook’tan henüz bir haber yok, ancak yeni gelişmeler geldiğinde bu haberi güncelleyeceğiz.

Detaylar geliyor…

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER