Manşetler

WhatsApp gönderilen mesajları düzenleme özelliği üstünde çalışıyor

whatsapp resim içinde resim modu

WhatsApp için düzenli olarak yeni özellikler test ediliyor. Hâlihazırda test edilen özelliklerden birisi, bazı kullanıcıları fazlasıyla sevindirecek ve uygulama deneyimini ciddi anlamda iyileştirecek türden. WABetaInfo sitesi tarafından paylaşılan ekran görüntüleri, WhatsApp’ın gönderilen mesajların düzenlenebilmesi özelliği üzerinde çalıştığını gösteriyor.

Bu testin bir ilk olmadığını belirtmek gerekiyor. Mesajlaşma servisi 2017’de de gönderilen mesajların düzenlenebilmesini test etmişti. Test süreci pek uzun olmamış ve özelliğin sunumu rafa kaldırılmıştı.

Kullanıcılar bir mesajın üstüne parmaklarını uzun süre basılı tuttuklarında açılan menüde düzenleme seçeneğini görebilecek. Bu özellik sayesinde mesajlardaki yazım hatalarını veya diğer hataları düzeltmek mümkün olacak.

whatsappDüzenleme yapılabilmesi için bir süre sınırlaması olup olmadığı belirsizliğini koruyor. Buna ek olarak, mesajın düzenleme geçmişinin sohbetteki tüm kullanıcılar tarafından görülüp görülemeyeceği de bilinmiyor.

Bu noktada özelliğin hâlihazırda test aşamasında olduğunu bir kez daha hatırlatmak gerekiyor. Dolayısıyla mesaj düzenleme özelliğinin son kullanıcılarla buluşmasının şu anda görülenden daha farklı şekilde olabileceğini belirtmekte fayda var.

Test edilen bu özelliğin tüm WhatsApp kullanıcılarıyla ne zaman buluşacağı belirsizliğini koruyor. Ancak yakında mesaj düzenleme özelliği hakkında yeni işaretler görmek sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER