Teknoloji

WhatsApp Hindistan’da linç olayının ardından mesaj iletme sayısını kısıtlıyor

whatsapp koyu renk modu

WhatsApp, gizlilik konusundaki endişeleri sebep göstererek, bir mesajın birden fazla sohbet içinde paylaşılma sayısına kısıtlama getiriyor. Facebook’un sahibi olduğu uygulama, yaptığı duyuruyla bir mesajı iletmeyi kısıtlayan özelliği test etmeye başlayacağını açıkladı.

WhatsApp’ın bu kararı almasının gerekçeleri arasında platform üzerinden yayılan yanlış bilgilerle ilgili güvenlik endişeleri de bulunuyor. Hindistan’da çocuk kaçırmalarıyla ilgili olarak WhatsApp üzerinden gönderilen yanlış mesajlar bazı linç olaylarının yaşanmasına yol açmıştı. Geçen hafta polis 48’den fazla kişiyi, Hindistan’ın güneyinde bir teknoloji işçisini linç ederek öldürdükleri gerekçesiyle tutuklamıştı. Söz konusu kişinin çocuk hırsızı olduğuna dair WhatsApp üzerinden yayılan yanlış mesajlar linç olayına yol açmıştı.

Test her WhatsApp kullanıcısını kapsayacak gibi görünüyor. WhatsApp, konuyla ilgili olarak yayınladığı basın açıklamasında, en büyük pazarı olan Hindistan’daki kullanıcıların bir mesajı bir seferde en fazla beş sohbetle paylaşabileceklerini kaydetti. Normalde WhatsApp’ın dünya çapında koyduğu sınır 20 sohbet. WhatsApp, yapılacak olan değişikliklerin WhatsApp’ı başlangıçta tasarlandığı gibi, kişiye özel bir mesajlaşma uygulaması olarak korumaya yardımcı olacağına inandığını söyledi.

İLGİLİ HABERLER