Teknoloji

WhatsApp grup sohbetlerinde her kafadan bir ses çıkması önlenebilecek

whatsapp grupWhatsApp grupları günümüzde pek çok kişinin hayatında “olmazsa olmaz” şeklinde tanımlanabilecek bir yer tutuyor. Sosyal etkinlikleri organize etmek veya belli bir topluluktan haber alabilmek adına söz konusu gruplar önemli işlevler görebiliyor. Ancak herkes hep bir ağızdan konuşmaya başlayınca bu gruplarda büyük kaoslar yaşanabiliyor. Bu nedenle WhatsApp grup sohbetleri için yeni bir seçeneği kullanıma sundu.

Bundan böyle WhatsApp gruplarında, gerekli ayarlar yapıldığı takdirde, sadece onaylanmış yöneticilerin gruba mesaj göndermesi mümkün hâle gelecek. Söz konusu değişiklik basit bir hamle gibi görünse de, genel konuşmalardan ziyade özel amaçlar için kurulan grupların işlevselliğini artıracak bir adım niteliği taşıyor.

Grup sohbetleri, WhatsApp’ın en kuvvetli yönleri arasında bulunuyor. Şirket de bu doğrultuda grup sohbetlerini geliştirmek için düzenli olarak yeni özellikler sunuyor. Kısa süre önce gruplara tanım eklenebilmesini mümkün kılan WhatsApp, istenmeyen mesajlarla mücadele ve grup üyelerinin olan biteni daha hızlı biçimde yakalamasını sağlayacak özellikleri de repertuarına eklemişti. Bütün bu özelliklerle WhatsApp’ın gruplar nezdindeki popülaritesinin daha da artması muhtemel görünüyor.

WhatsApp grup sohbetleri için sunduğu yeni özellikleri şu ifadelerle duyurdu: “Bazı kişiler gruplardan önemli duyuruları ve bilgileri almak için yararlanıyor. Öğretmenler ve veliler, topluluk merkezleri ve yardım kuruluşlarında bilgi dağıtımı için WhatsApp kullanılıyor. Sunduğumuz yeni imkanla bu grupların yöneticilerinin grubu amaçlarına uygun biçimde kullanmaları kolaylaşıyor.” Bu özelliği aktif hâle getirmek için “Grup Bilgisi” ekranından “Grup Ayarları” menüsünü açmak ve burada “Mesaj Gönderebilir” kısmını “Sadece Yöneticiler” olarak değiştirmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER