Teknoloji

WhatsApp yalan haberle mücadelede görsel aramanın gücünden yararlanacak

whatsapp iphone

WhatsApp yalan haberlerle mücadele konusunda yeni bir araçtan daha yararlanmaya hazırlanıyor. Şirket sohbetlerde paylaşılan görsellerin doğruluğunun sağlanması için bir görsel arama aracını test ediyor. WABetaInfo sitesinde yer alan habere göre, WhatsApp görsel arama özelliğini 2.19.73 numaralı beta sürümünde denemeye başladı.

Gelen görselin üzerine dokunulduğunda kullanıcıların karşısına çıkan menüde “Görsel ara” seçeneği gösteriliyor. Bu seçeneğe dokunulduğunda görsel Google’a gönderiliyor. Böylelikle web’deki benzer veya aynı görselleri bulmak mümkün oluyor. Böylelikle görselin gerçek olup olmadığı, paylaşılan haberin ne olduğu görülebiliyor.

WhatsApp görsel arama özelliği konusunda şu an için resmi bir duyuru yapmış değil. Özelliğin ne zaman kullanıcılarla buluşacağı da şu an için bilinmiyor. Yine de, görsel arama aracının WhatsApp’a yalan haberle mücadelesinde önemli bir avantaj sağlayacağı rahatlıkla söylenebilir. Yalan haberlerin yayılmasındaki ana kaynaklardan biri olarak görülen WhatsApp, özellikle Hindistan gibi ülkelerde ciddi olaylara sebep olmuştu.

İLGİLİ HABERLER