Teknoloji

WhatsApp kullanıcı gizliliğini artıracak yeni bir özellik üstünde çalışıyor

whatsapp
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

WhatsApp geçtiğimiz yıl fotoğraf ve videoların bir kez görüntülenecek şekilde gönderilebilmesini mümkün hâle getirmişti. Bu fotoğraf ve videolar bir kez görüntülendikten sonra tıpkı Snapchat veya Instagram’da olduğu gibi kayboluyor. Söz konusu özelliği geliştirmek için çalışan şirket, bir kez görüntülenecek şekilde ayarlanan fotoğraf ve videoların ekran görüntülerinin ve kayıtlarının alınmasını engelleyecek.

WABetaInfo sitesinin haberine göre, bu yenilik hâlihazırda WhatsApp’ın iPhone uygulamasında test ediliyor. Bir kez görüntülenecek şekilde ayarlanan bir medya içeriğinin ekran görüntüsü alınmaya çalışıldığında kullanıcıların karşısına “ekstra gizlilik için engellenmiştir” şeklinde bir mesaj çıkıyor. Buna ek olarak, ilgili içeriği gönderen kullanıcı da ekran görüntüsü alma çabasından haberdar edilecek.

Söz konusu özelliği devredışı bırakmanın bir yolu bulunmuyor. Yani tüm kullanıcılar için dağıtıma çıktığında bu engel bir standart hâline gelecek. Ekran görüntüsü alma engelinin tüm kullanıcılara ne zaman açılacağı belirsizliğini koruyor.

WhatsApp için başka yeni özellikler üstünde de çalışılıyor. Anket oluşturma özelliğinin testleri devam ediyor. Buna ek olarak, platform için yeni bir macOS uygulamasının hazırlıkları da sürüyor.

İLGİLİ HABERLER