Teknoloji

WhatsApp En Son Görülme durumunu belirli kişilerden gizlemenize izin verebilir

whatsapp en son görülme

Anlık mesajlaşma servisleri, kullanıcıların mesaj gönderilen alıcıların gelen mesajlarını okumak için uygulamayı açıp açmadıklarını bilmelerine olanak tanıyan çevrimiçi durumlar fikrini ortaya çıkarmıştı. Bu, en sonunda diğer insanlara hayatınızın özel bir bölümü hakkında bir fikir veren “En Son Görülme” bilgisine dönüştü. Çoğu mesajlaşma hizmeti,  En Son Görülme bilgisini açmanıza veya kapatmanıza izin verir, ancak WhatsApp daha da ileri giderek kullanıcılara bu bilgiyi kimlerin görebileceği ve kimlerin göremediği konusunda daha iyi kontrol sağlamanın bir yolunu sunmayı planlıyor.

WhatsApp yıllardır, kullanıcıların En Son Görülme durumlarını kimlerin görebileceğini kontrol etmelerine izin veriyor, ancak bunu daha genel bir şekilde yönetme imkanını sunuyor. Profil ve Hakkında bilgilerinin yanı sıra, kullanıcılar yalnızca herkesin En Son Görülme durumunu görmesine izin verme, kimsenin görmemesine izin verme veya bilgileri yalnızca Kişilerin görmesine izin verme arasında seçim yapabilir. Bu üçünün dışında herhangi bir seçenek bulunmuyor, ancak WABetaInfo yakın gelecekte bunun değişeceğine dair ipuçları gördü.

Siteye göre WhatsApp, bu üç eski seçeneğe ek olarak yeni bir “My Contacts Except…”, yani “Kişilerim Hariç…” seçeneğine sahip olacak. Bu özellik çok basit düzeyde görünüyor ve kişileriniz arasında bir tür kara liste oluşturmanıza olanak sağlıyor. Kişi listenizdeki herkes, bu listeye ekledikleriniz dışında En Son Görülme durumunuzu görebilir.

whatsapp en son görülme

Bu, durumunuzu belirli kişilerden “gizlemek” istediğiniz, ancak diğer herkesin görmesini uygun bulduğunuz zamanlarda kullanışlı olabilir. Tabii ki, bu seçenek diğer seçenekler gibi çalışıyor; yani kendi durumunuzu gizlemeyi seçtiğiniz kişilerin En Son Görülme durumunu göremezsiniz. Görünüşe göre bu yeni gizlilik özelliği, Profil Fotoğrafları ve Bio’ların görünürlüğünü kontrol etmek için de mevcut olacak.

Yukarıdaki ekran görüntüsü WhatsApp iOS uygulamasından alındı, ancak Android’de de kullanıma sunulacaktır. Ancak şu anda, bu özelliğin hâlâ geliştirme aşamasında olduğu bildirildiği için ne zaman kullanıma sunulacağına dair bir ipucu henüz bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER