Teknoloji

WhatsApp’ın yeni emoji klavyesi yakında kullanıcılarla buluşacak

whatsapp grupları

WhatsApp emoji klavyesinin yeni versiyonunu yakında kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor. WABetaInfo sitesi tarafından paylaşılan yeni görseller, emoji kategorisi çubuğunun yerinin değiştiğini gösteriyor. Yenilenen tasarımı WhatsApp’ın Android uygulaması için hazırlanan son beta sürümünde görülüyor.

WhatsApp’ın emoji klavyesinin tasarımını yenileyeceğine dair haberler geçtiğimiz nisan ayında ortaya çıkmıştı. Bu tasarımla birlikte ikon ve kısayollarının yerlerinin değişeceği de belirtilmişti. Yeni tasarımda, klavye seçicisi ekranın alt kısmından üst kısmına taşınacak. Buna ek olarak; emoji, GIF ve çıkartma kısayolları da tek bir kapsülün içine yerleştirilecek.

Daha önceki sızıntılarda emoji kategorisi çubuğu görülmemişti. Ancak son sızıntı, o dönemde yapılan çalışmaların henüz ilk aşamalarında olduğunu gösteriyor. WABetaInfo’nun paylaşımında emoji kategori çubuğunun yerinin değiştiğini, ancak bir yere gitmediğini gösteriyor.

whatsapp emoji klavyesi

WhatsApp emoji klavyesinde başka değişiklikler de söz konusu

Paylaşılan ekran görüntüsünün gösterdikleri bununla sınırlı kalmıyor. Ek ve emoji klavyesi tuşlarının yerini değiştirmesi de yapılan bir diğer değişiklik oluyor. Bu da WhatsApp’ın Android uygulamasını iOS ve masaüstü uygulamalarıyla aynı çizgiye yerleştiriyor. WhatsApp emoji klavyesinin yeni görünümünün önümüzdeki dönemde tüm kullanıcılarla buluşması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER