Teknoloji

WhatsApp durum güncellemelerinde süre sınırını uzatıyor

whatsapp android

Instagram Hikayeleri’nden ilham alan WhatsApp, kullanıcıların durum güncellemelerinde daha uzun videolar paylaşmasına olanak tanıyan yeni bir özelliği test ediyor. Şu anda platform, video durumu yüklemelerini 30 saniyeyle sınırlıyor ve kullanıcıları daha uzun klipleri kesmeye zorluyor.

Daha uzun durum güncellemelerini hâlihazırda WhatsApp’ın Android uygulamasının en son beta sürümünde bulmak mümkün. Ancak sınırlı sayıda test kullanıcısı bu imkandan yararlanabiliyor. Buna ek olarak, daha uzun durum güncellemelerini görüntülemek için de WhatsApp’ın en son sürümüne sahip olmak gerekiyor.

Instagram Hikayeleri’nde 15 saniye olan süre sınırı da daha önce 60 saniyeye çıkarılmıştı. Meta şimdi bu özelliği WhatsApp’a da götürdü. Bu değişiklik, kullanıcıların hayatlarından daha uzun kesitler paylaşmalarına ve daha ayrıntılı anlatılar oluşturmalarına olanak tanıyacak.

WhatsApp önce geri bildirim toplayıp sonra genel dağıtıma başlayacak

Beta testi devam eden bu özelliğin tüm kullanıcılara ulaşması zaman alacak gibi görünüyor. WhatsApp güncellemeyi tüm kullanıcılara ulaştırmadan önce geri bildirim toplayacak ve karşılaşılan sorunları düzeltecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER