Teknoloji

WhatsApp durum güncellemeleri için metin tabanlı yeni kullanım biçimi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

whatsappWhatsApp durum güncellemeleri için yeni bir kullanım biçimi getirdi. Bu sefer, tıpkı Facebook’taki durum güncellemelerine benzer şekilde, renkli bir arka plan üstüne yazılmış renkli metinlerle mesaj vermek mümkün olacak. Kullanıcılar metin olarak bir şeyler paylaşmak istediklerinde, bunu açık veya renkli bir arka plan ya da yazı tipi seçerek geçekleştirebilecekler.

WhatsApp’ın belirttiğine göre, kullanıcılar yeni getirilen metin tabanlı durum özelliği sayesinde, iletişim kurdukları kişilere son durumlarını, yeni haberleri daha eğlenceli ve kişiliklerine uygun bir şekilde verebilecekler. Yeni kullanım biçiminin daha dikkat çekici olacağını da söylemek gerekiyor.

Kullanıcılar durum güncellemesinde kullanılacak metnin yazı tipini ve arka plan rengini seçme imkanına sahip olacaklar. Bu özelliğin tanıtımıyla ilgili olarak paylaşılan fotoğraflara bakılırsa, durum güncellemelerinde metin gösterimi de yapılacak.

WhatsApp durum güncellemeleri için sunulan bu yeni kullanım türü bugün itibarıyla iOS ve Android kullanıcılarına sunuluyor. Ayrıca web üzerinden WhatsApp’a erişenler de bundan yararlanabilecekler.

Genel olarak eğlenceli ve memnun edici bir güncelleme gibi görünüyor. Aslında anında mesajlaşma servisi geçmişte Snapchat ve Instagram’da olduğu gibi hikâye tabanlı durum güncellemeleri paylaşımları da getirmişti. Ancak çok ilgi gördüğü söylenemez. Facebook’ta da geçen yıldan beri renkli arka plan ve metin tabanlı durum güncellemeleri mevcut. Kullanıcılardan hatırı sayılır oranda ilgi gördüğünü de söyleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER