Teknoloji

WhatsApp Durum bölümünde reklam göstermeye başlıyor

whatsapp durum iphone

WhatsApp Durum bölümünde çok yakında kullanıcılarına arkadaşları tarafından yapılan paylaşımların yanı sıra reklam gösterecek. Konuya ilişkin duyuruyu, Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de düzenlenen bir etkinlikte konuşan WhatsApp’ın başkan yardımcısı Chris Daniels yaptı.

Daniels, reklamların WhatsApp’ın öncelikli gelir kaynağı olacağını belirtti. Şirketlere daha geniş kitlelere ulaşma imkanı sağlayacaklarını söyleyen Daniels, reklam gösteriminin başlangıcı için tarih vermedi.

Durum özelliği geçtiğimiz yıl Instagram ve Snapchat’in popüler hikaye özelliğinin uyarlaması olarak WhatsApp’a eklenmişti. Hatırı sayılır bir popülarite yakalayan özellik, kullanıcı sayısı bakımından Snapchat’i geride bırakmayı başarmıştı. Kullanıcılara metin, fotoğraf ve video kombinasyonundan oluşan paylaşım yapma imkanı veren Durum özelliği ile yapılan paylaşımlar, 24 saatin sonunda otomatik olarak siliniyor.

Facebook’un sahibi olduğu mesaj servisinin nasıl para kazanacağına ilişkin sorular, servisin yıllık abonelik ücreti almayı bırakmasından yana soruluyor. Facebook’tan o dönemde yapılan açıklamada, kullanıcıların iletişimlerini kesintiye uğratacak reklamlarla karşılaşmayacağının altı çizilmişti.

Facebook, WhatsApp Durum özelliğinde reklam göstermeye başlayarak bundan yaklaşık 5 yıl önce verdiği sözden dönmüş olacak. Facebook’un reklamlar üzerinden para kazanma planları, WhatsApp’ın kurucularının şirketten ayrılmasında da önemli bir rol oynamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER