Teknoloji

WhatsApp Business iOS uygulamasının kapsama alanı genişliyor

whatsapp business ios

WhatsApp‘ın küçük işletmelere müşterileriyle iletişim kurma imkânı veren platformu WhatsApp Business‘ın Android uygulaması geçtiğimiz yıl yayınlanmıştı. Uygulamanın iOS versiyonu ise geçtiğimiz ay bazı ülkelerde kullanıcılarla buluşmaya başlamıştı. WhatsApp Business iOS uygulamasının kapsama alanının genişletilmesi de fazla zaman almadı.

WhatsApp Business’ta işletme sahipleri, bir profil oluşturarak e-posta veya mağaza adresi gibi detayları paylaşabiliyor. Müşterilerine karşılama veya erişilememe mesajları da bırakabilen kullanıcılar, bu profil üzerinden müşterileriyle olan etkileşimlerini de yönetebiliyor. Uygulama, WhatsApp’ın web arayüzünü de destekliyor.

WhatsApp Business’ı daha büyük şirketlerin kullandığı ücretli bir platform olan WhatsApp Business API ile karıştırmamak gerekiyor. Bu API daha büyük ölçekli şirketlere müşterilerine biniş kartı ve fatura gibi bilgiler gönderme imkânını sağlıyor. Platform üzerinden şirketler müşteri hizmetleri desteği de sunabiliyor. Bu WhatsApp’ın hâlihazırda para kazanabildiği birkaç alan arasında bulunuyor.

WhatsApp Business iOS uygulaması hâlihazırda ABD, Almanya, Birleşik Krallık, Brezilya, Endonezya, Hindistan ve Meksika’da kullanılıyor. Bu ülkelere önümüzdeki dönemlerde yenileri eklenecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER