Teknoloji

WhatsApp Android yedeklerinde önemli değişiklik

whatsapp geçiş anahtarı

Bu yıl itibarıyla, Android kullanıcıları tarafından yapılan WhatsApp yedeklemeleri, Google hesaplarının depolama sınırlarını etkileyen yeni bir döneme giriyor. Daha önceden planlandığı gibi, bu değişiklik ilk olarak Aralık 2023’te Beta kullanıcıları için başladı ve 2024’ün ilk aylarında tüm kullanıcılara kademeli olarak sunulacak. WhatsApp, bu geçiş süreci için somut bir takvim belirtmemekle birlikte, kullanıcılara değişikliklerin ve olması gereken hazırlıkların yapılmasına yönelik bilgiler vermekte.

WhatsApp kullanıcıları, Android cihazlarındaki sohbet yedeklemelerini tercih etmeleri halinde, bu yedeklerin Google hesaplarının depolama alanına dahil edileceği bir sürece hazırlanmalılar. Bu sınır aşıldığında, kullanıcıların yedeklemelere devam edebilmek için Google hesaplarında gereken boş alanı sağlamaları gerekecek. Gerekli alanı nasıl açacaklarını öğrenmek için kullanıcılar, Google’ın destek sayfalarını ve WhatsApp yardım makalelerini inceleyebilecekler.

WhatsApp’ın yeni özellikleri ve kullanım ipuçları

Gelecek olan güncelleme dönemi ile birlikte WhatsApp, kullanıcılarını sohbet yedeklemelerindeki bu kritik değişiklik konusunda uyaracak bir mesajla karşılamaya hazırlanıyor. Ayrıca uygulamanın arayüz tonunu koyulaştırma konusunda da testler yapıyor. Bu değişikliklerin yanı sıra, WhatsApp Web sürümünde durum paylaşımı yapma imkânı da kullanıcılara sunuluyor. Beta test aşamasında olan bu özellik, 2024’ün ilk çeyreğinin sonuna kadar herkesin kullanımına açılması bekleniyor.

WhatsApp aynı zamanda, kullanıcıların web üzerinden sohbetler ve gruplar için daha rafine bir kategori filtrelemesi yapabilmelerini sağlayacak geniş çaplı dağıtımlar yapıyor. Çoklu mesaj sabitleme özelliği üzerinde çalışmalarını sürdüren şirket, ekran paylaşımlarıyla ilgili de yenilikler sunmaya devam edecek. Mevcut durumda görüntülü görüşmeler sırasında ekran paylaşımına izin veren WhatsApp, bu sürece sesleri de dahil etme üzerine çalışmalara devam ediyor ve kullanıcılara yeni bir altyapı sunulacak.

Şirket, yaklaşan bu büyük değişiklik öncesinde kullanıcılarına 30 gün öncesinden bilgi verme sözü veriyor. Google hesaplarına yedekleme yapmak istemeyen kullanıcılar için alternatif bir çözüm de sunuluyor: sohbet aktarma özelliği ile Android cihazlar arasında veri transferi yapılabilecek.

İlgi çekici diğer yenilikler arasında, WhatsApp Web sürümünde kullanıcıların kullanıcı adlarıyla arama yapabilme imkânının yakın zamanda sunulması da bulunuyor. Şirket, bu yeni özelliği de kapsayan çalışmaların bir parçası olarak, web istemcisinde kullanıcı adı oluşturmayı mümkün kılacak.

Bu ve daha pek çok yenilikle WhatsApp kullanıcılarını bekleyen değişimler, mesajlaşma deneyimlerini daha da zenginleştireceğe benziyor. Kullanıcılar yeniliklerden ve değişikliklerden maksimum fayda sağlamak için uygulamanın yardım sayfalarını düzenli olarak takip etmeliler.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER