Teknoloji

WhatsApp Android uygulamasında izinsiz girişleri önleyecek özellik

whatsapp hd fotoğraf gönderme

WhatsApp iOS uygulamasına geçtiğimiz şubat ayında Ekran Kilidi özelliği eklenmişti. Bu özellik etkinleştirildiği zaman, uygulamaya girmek istediğiniz her zaman Touch ID ya da Face ID ile kimlik doğrulaması yapmanızı isteyen bir ekran çıkıyor. Aylar sonra bu özellik en sonunda Android’e geliyor. En son WhatsApp beta derlemesinde bu özellik görüldü.

Beta test kullanıcılarına sunulan WhatsApp 2.19.221 numaralı sürümde, Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Parmak iziyle kilitle yolunu takip ederek bu yeni özelliği etkinleştirebilirsiniz. Açtıktan sonra uygulamayı açmak istediğinizde parmak iziyle veya alternatif kimlik doğrulama yöntemini kullanmanız gerekecek.

WhatsApp kilitli olsa da, hâlâ gelen çağrılara cevap verebilirsiniz. Bu arada, her ne kadar belirtilen sürümün cihazınızda yüklü olması ihtimali var olsa da, bu yeni ayarı göremeyebilirsiniz. Bu özellik sunucu taraflı gibi görünüyor.

whatsapp android parmak iziyle giriş

Otomatik kilitleme için bir zamanlayıcı ayarlayabilirsiniz. 1 dakikadan 30 dakikaya kadar farklı otomatik kilitleme süreleri bulunuyor. Eğer “hemen” seçeneğini tercih ederseniz, WhatsApp’ı son kullandığınız zamanın arkasından geçen belirli bir süre boyunca uygulama kilitlenmemiş biçimde kalıyor. Bu durumda parmak izi okuyucusu yeniden gerekmiyor.

Son olarak, Ayarlar içindeki aynı bölümde, mesaj içeriklerini ve göndereni bildirimlerde göstermeyi sağlayan bir ayar bulunuyor. Eğer WhatsApp görsel bileşenini kullanır ve Parmak izi kilidini de etkinleştirirseniz, bileşende herhangi bir içerik gösterilmez. İçerik otomatik olarak gizlenir.

Parmak izi verileri WhatsApp’ın sahibi Facebook ile paylaşılmıyor

WhatsApp Android’in resmi biyometrik kimlik doğrulama API’larını kullandığı için, parmak izi verilerinizin Facebook ile, yani WhatsApp’ın sahibiyle paylaşılmadığından emin olabilirsiniz. Ayrıca parmak izi verisi cihazınızda güvenli bir alanda kalıyor. Google bile bu veriye erişemiyor.

Güvenlik tarafındaki bu dikkate değer yeniliğin WhatsApp’ın Android uygulamasının kararlı sürümüne ne zaman geleceği bilinmiyor. Android cihaz sahiplerinin iPhone sahiplerinin uzun zamandır yararlandığı bu özelliğe kavuşması için şimdiye kadar epey zaman geçti. Umarız bu bekleyiş kısa bir süre sonra biter.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER