Teknoloji

WhatsApp Android uygulaması bir mesaj yüzünden hata veriyor

whatsapp android

whatsapp androidDünyanın en popüler mesajlaşma platformlarından biri olan WhatsApp için son zamanlarda işler pek de yolunda gidiyor gibi görünmüyor. WhatsApp’ın kurucularından biri olan ve CEO’luğunu yürüten Jan Koum, kısa süre önce çatı şirketi Facebook’un gizlilik politikalarına tepki göstererek istifa kararı almıştı. WhatsApp’ın bir diğer kurucusu Brian Acton ise Cambridge Analytica skandalının ardından başlayan “Facebook’u Sil” kampanyasına destek vermişti. WhatsApp’ın başı şimdi de Android uygulamasının yol açtığı sıkıntıyla dertte gibi görünüyor. WhatsApp Android uygulaması gönderilen bir mesaj yüzünden geçici bir süre çalışamaz hâle gelirken, bu durumun telefonun tamamını da etkileyebildiği söyleniyor.

Telefon için “bomba” etkisi gösteren mesajlar yeni ve Android’e özgü bir durum değil. Daha önce Apple’ın iMessage’ının bile hata vermesine sebep olan bu tarz mesajlar gündeme gelmişti.

WhatsApp’ın Android cihaz sahibi kullanıcılarını etkileyen bu son mesajda da yıkıcı görevi boşluklara gizlenen özel karakterler yerine getiriyor. Oldukça uzun olan mesajın tamamı ilk başta görüntülenemiyor. Ancak kullanıcılar “daha fazla oku” yazısına dokundukları anda uygulama hata veriyor. Bu hatanın zaman zaman telefonun kitlenmesine yol açabildiği de belirtiliyor.

İlgili mesaj kullanıcılara iki formatta iletiliyor. Bunlardan birinde kullanıcılara mesaja tıkladıkları hâlde ne olacağı açık biçimde aktarılıyor. Diğerinde ise herhangi bir uyarı bulunmuyor. İkinci format kullanıcıların işini biraz daha zorlaştırıyor.

WhatsApp Android uygulamasını etkileyen mesaj konusunda şimdilik bir açıklama yapmış değil. Görünmez sembollerin yol açtığı kilitlenme durumunu engelleme konusunda da şu an için bir hamle yapılmadı.

İLGİLİ HABERLER