Teknoloji

WhatsApp Android kullanıcılarına parmak iziyle ek güvenlik

whatsapp android parmak izi okuyucu

WhatsApp, uygulamanın bundan böyle Android üzerinde de parmak iziyle kilitlenebildiğini duyurdu. Bu yılın başlarında aynı biyometrik kimlik doğrulama yöntemi iOS versiyonuna da getirilmişti.

Bu işlevi etkinleştirerek telefonun ekran kilidini açmış olsanız bile, uygulamayı açmak için parmak izinizi kullanmayı zorunlu hâle getirebilirsiniz. Böylelikle tıpkı bir bankacılık uygulamasında olduğu gibi ek bir güvenlik katmanı getirilmiş oluyor.

Güncellemenin henüz tüm bölgelerde etkin hâle gelmediği belirtiliyor. Ancak geldikten sonra, WhatsApp’ın belirttiğine göre, uygulamanın Gizlilik ayarları menüsüne girerek ek güvenlik seçeneğini açık hâle getirmeniz yeterli olacak. Burada uygulamanın, kilidi açıldıktan sonra bir ya da 30 dakika boyunca kilitsiz kalması seçenekleri de bulunuyor. Ayrıca mesajların içeriklerinin bildirimlerde görüntülenmesinin engellenmesini sağlayan bir ayar da mevcut.

Bu özelliğin Android cihazlarına geleceğini biliyorduk. Çünkü WABetaInfo sitesi geçtiğimiz ağustos ayında bu özelliğin uygulamanın beta versiyonunda görüldüğünü kaydetmişti. Ne yazık ki, iOS’te hem Touch ID hem de Face ID ile kullanılabilen bu özellik Android’de sadece parmak izi kilidiyle sınırlı. WhatsApp’ın duyurusunda yüzle kilit açma ibaresi geçmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER