Teknoloji

WhatsApp Android Gingerbread desteğine 2020’ye kadar devam edecek

whatsapp hd fotoğraf gönderme

whatsapp android gingerbreadGoogle tarafından açıklanan son rakamlar, Gingerbread’in Android sürümleri içindeki payının yüzde 0.8’e kadar gerilediğini gösteriyor. Bu oran büyük akıllı telefon ekosistemi içinde çok küçük kalsa da, hâlâ on binlerce cihazın söz konusu sürümü taşıdığı anlamına geliyor. Bu durumun farkında görünen WhatsApp Android Gingerbread işletim sistemli cihazlara olan desteğini 2020’ye kadar sürdürme kararı aldı.

Platform destek planlarında revizyona giden WhatsApp, artık “eski” olarak nitelenebilecek mobil platformlar için belirlediği son destek tarihlerini değiştirdi. Şirket daha önce bu planlar çerçevesinde Windows Phone 7, iOS 6 ve Android 2.2 ile daha eski sürümlere olan desteğini kesmişti. Revizyonun ardından ortaya çıkan platform destek planı ise şu şekilde:

  • Nokia Symbian S60 desteği 30 Haziran 2017 itibarıyla,
  • BlackBerry OS ve BlackBerry 10 desteği 31 Aralık 2017 itibarıyla,
  • Windows Phone 8.0 ve daha eski sürümlerin desteği 31 Aralık 2017 itibarıyla,
  • Nokia S40 desteği 31 Aralık 2018 itibarıyla,
  • Android 2.3.7 ve daha eski sürümlere yönelik destek ise 1 Şubat 2020 itibarıyla sona erecek.

WhatsApp Android Gingerbread desteğini gelişmekte olan ülkeleri hesaba katarak uzatmışa benziyor

Diğer platformların büyük kısmı için son destek tarihi makul görünürken, Android 2.3.7 Gingerbread için belirlenen son destek tarihi ayrıca dikkat çekiyor. WhatsApp’ın eski cihazların hâlâ yaygın biçimde kullanıldığı gelişmekte olan ülkelerdeki popülaritesini düşününce bu duruma çok da şaşırmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER