Teknoloji

Western Digital USB-C G-Drive ile dizüstü bilgisayarınızı şarj edin

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

western-digital-g-drive-usb-c-140417-1Şu sıralar piyasada güç beslemesi için USB Güç Dağıtımı kanalını kullanan, böylelikle daha büyük boyutlu sabit diskler için gerekli olan güç adaptörünü bir kenara atan pek fazla USB-C sabit disk ürünü bulunmuyor.

Western Digital “G-Drive USB-C adlı yeni ürünüyle bu tür ürün segmentine yeni bir örnek kazandırıyor. Bu USB-C G-Drive, USB-C üzerinden 45 Watt’a kadar şarj desteği sağlıyor. Böylelikle kullanıcılar, sadece tek bir kabloyla 4, 8 veya 10 TB’lık geniş depolama kapasitelerini sistemlerine ekleyebiliyor. Ayrıca dizüstü bilgisayarlarını da bu kablo üzerinden şarj edebiliyorlar.

Eğer henüz USB-C devrimine geçiş yapmayanlar varsa, Western Digital onları da düşünüyor. G-Drive USB-C ile birlikte USB-C’den USB-A’ya dönüştürücü de geliyor. Ayrıca bu sürücü Thunderbolt 3, USB 3.1 Gen 1, USB 3.0 ve USB 2.0 arayüzlerini de destekliyor.

western-digital-g-drive-usb-c-140417-2Western Digital G-Drive USB-C sürücünün 4 TB’lık versiyonu 200 dolardan başlayan fiyattan sunuluyor. Ürünün bu çeyrek içinde satışa sunulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER