Eğlence

Weezer son albümünün tanıtımını Fortnite ile yapıyor

weezer fortnite

Ünlü rock grubu Weezer, 13. stüdyo albümünün tanıtımı için Epic Games ile işbirliğine gitti. Bu işbirliği çerçevesinde Fortnite için Weezer World isimli özel bir harita hazırlanırken, harita oyunun sekizinci sezonuyla birlikte oyunculara sunulmaya başladı. Haritada oyuncuların Weezer’ın “Black Album” isimli son albümünün şarkılarının çalınabildiği bir müzik kutusu gösteriliyor.

Rapçi Marshmallow kısa süre önce Fortnite içinde bir konser vermişti. Weezer’ın çalışması da akıllara 10 dakika süren bu konseri getiriyor. Ancak bu işbirliği, Weezer’ın uzun yıllardır devam ettirdiği internet tabanlı projelerinin en yeni halkası olma özelliğini taşıyor.

Grup internet tabanlı ilk projesini 2002’de gerçekleştirmişti. Dördüncü stüdyo albümü Maladroit’in şarkılarının bitmemiş hâlini internete yükleyen grup, hayranlarından şarkıları indirip geri bildirim vermelerini istemişti. 2008’de ise “Red Album” isimli albümün ilk klibinde ilk internet ünlülerinin viral videolarına yer verilmişti. Grubun 1994 tarihli teklisi Buddy Holly bile Windows 95’in kurulum CD’sinde kısmen de olsa tanıtılmıştı.

 

Weezer günümüzün en popüler müzik gruplarından değil. Ancak grubun geçmiş internet deneyimleri ve grup üyelerinin Fortnite sevgisini göz önüne alınca bu işbirliği doğru bir tercih gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER