Eğlence

Fortnite Apex Legends fırtınasına korsanlar ve lavlarla yanıt veriyor

fortnite 8. sezon

Fornite 8. sezon macerasını uzun süredir devam eden tanıtımların ve verilen ipuçlarının ardından sonunda resmen oyuncularla buluşturmaya başladı. Yeni sezonla birlikte oyuna çok sayıda yeni konum eklenirken; silahların, kostümlerin ve his gösteren sembollerin sayıları da artıyor. Bütün bu yeniliklerin temelinde ise korsan teması bulunuyor. Buna ek olarak, buzlar ve lavlar da yeni sezonun temasını tamamlıyor.

Fortnite’ın yapımcısı Epic Games, karşısına çıkan yeni rakiplerin farkında gibi görünüyor. Fortnite’a eklenen yeni özelliklerin büyük kısmı, akıllara başka oyunları getiriyor.

Fortnite’ın 7. sezonunda kış teması tercih edilmişti. 8. sezon ise bahara uygun olarak daha fazla güneş getiriyor. Hazırlanan fragmana göre, adaya gelen korsanlar Buz Kralı ve kızgın Mahkum ile savaşa tutuşuyor. Haritanın kuzeyinde büyük bir volkan yer alıyor. Bu volkandan çıkan lavlarla temas eden oyuncular ciddi zarar görüyor. Volkanik havalandırma, oyunculara ve araçlara güç vererek havalanmalarını sağlıyor. Tembel Lagün ve Güneşli Basamaklar gibi yeni konumlara ek olarak, Belalı Basamaklar da geri dönüyor.

Korsan temasını güçlendirmek isteyen Epic Games, korsan topu gibi silahlar da sunuyor. Korsan Topu sayesinde düşman yapılarına veya binalara büyük hasar verilebiliyor. Tıpkı Sea of Thieves’te olduğu gibi, oyuncular kendilerini topun içine koyup fırlatabiliyor. Oyunculara yeni araçlar da sunuluyor.

Fortnite’ın en son güncellemesinde en yeni rakibi Apex Legends’tan da ilham almışa benziyor. Apex Legends’ın en güçlü yönlerinden biri olan ping sistemi, yeni sezonla Fortnite’a geliyor. Epic Games, ilk kez bir güncellemeyi hazırlarken rakiplerini ciddiye almışa benziyor. Apex Legends’ın kısa süre içinde gördüğü ilgi ve yayıncıların Apex Legends ile birlikte Sea of Thieves’e de yönelmesi, Fortnite’taki en son değişikliklerde etkisini gösteriyor. Fortnite 8. sezon macerasıyla içine girdiği yeni mücadelede avantaj kazanmayı hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER