EğlenceManşetler

Apex Legends bir hafta içinde 25 milyon oyuncuya ulaştı

apex legends

Titanfall‘un geliştiricilerinin imzasını taşıyan Apex Legends, geçtiğimiz hafta yayınlanmıştı. Oyun, çıkışının üstünden henüz sadece bir hafta geçmişken 25 milyon oyuncuya ulaşmayı başardı. Bu önemli gelişme, oyunun yapımcısı Respawn Entertainment tarafından duyuruldu.

Apex Legends’ın kısa süre içinde büyük ilgi gördüğünün ilk işareti geçtiğimiz hafta gelmişti. Oyun, yayınlanmasının ardından üç gün içinde 10 milyonu aşkın oyuncu tarafından oynanmıştı. Respawn CEO’su Vince Zampella, 2 milyon oyunucunun da geçtiğimiz hafta sonu Apex Legends’ı yeniden oynadığını belirtti.

PC ve konsollarda ücretsiz olarak oynanabilen oyunun söz konusu oyuncu sayılarına ulaşmasının çok da zor olmadığı bir gerçek. Ancak en büyük rakibi Fortnite ile karşılaştırıldığında Apex Legends’ın başarısı daha iyi anlaşılıyor. Fortnite’ın geliştiricisi Epic Games, oyuna dair ilk rakamları 2018’in ocak ayında kamuoyuyla paylaşmıştı. O dönemde verilen rakamlara göre, Fortnite’ın PC ve konsollarda 45 milyon oyuncuya ulaşması dört aylık bir sürenin sonunda gerçekleşmişti.

iOS ve Android versiyonlarının yayınlanması ve çapraz platform desteğinin gelişmesiyle iyiden iyiye popüler hâle gelen Fortnite’ın oyuncu sayısı geçtiğimiz kasım ayı itibarıyla 200 milyonu geçti. Respawn, Apex Legends’ı mobil platformlara taşıma gibi bir planı bulunmadığı için oyunun Fortnite’ın rakamlarına ulaşması çok kolay görünmüyor.

Respawn, Apex Legends için çok sayıda etkinlik de planlıyor. Oyunun ilk e-spor turnuvası bu hafta itibarıyla başlayacak. Buna ek olarak, oyunculara Sevgiller Günü temalı özel bir içerik paketi sunulacak. Apex Legends’ın ilk sezonu ve Battle Pass aboneliği de mart ayında başlayacak.

İLGİLİ HABERLER