Teknoloji

Wattpad kitap basmaya başlıyor

Dijital yayıncılık platformu Wattpad, Wattpad Books adını taşıyan bir yayınevi kurduğunu ve fiziksel olarak kitap basmaya başlayacağını açıkladı. Yayınevi basacağı kitapları platformunda yapılan paylaşımlardan seçecek. Bu paylaşımlar arasında seçim yapılırken de özdevinimli öğrenme teknolojisinden yararlanılacak.

Mobil okuma deneyimi için kurulan bir çevrimiçi platform olan Wattpad’in yolculuğu 2006’da başlamıştı. İlk etapta herkesin erişimine açık olan geniş bir e-kitap kütüphanesi sunan servis, daha sonrasında yazarların yazdıklarını paylaşabildiği bir yazı topluluğuna dönüşmüştü. Şirketten yapılan açıklamaya göre, platformun kayıtlı kullanıcı sayısı 70 milyona ulaşmış durumda. Paylaşılan hikayelerin sayısı ise 500 milyondan fazla.

Servis, bu etkileyici büyümeyle “çok platformlu bir eğlence şirketi” hâline gelmişti. İlk olarak Wattpad’de paylaşılan pek çok hikaye daha sonra yayınevleri tarafından basılmış ve çok satanlar arasına girmişti. Platformdaki hikayelerden bazıları dizi ve film olarak da çekilmişti.

Wattpad Books logosunu taşıyan ilk altı kitap önümüzdeki eylül ayında yayınlanacak. Basılacak kitapların farklı kategorilerde olmasına dikkat edilecek. Şirket kitapların seçiminde Story DNA adını taşıyan özdevinimli öğrenme teknolojisinin yanı sıra gerçek editörleri kullanacak.

İLGİLİ HABERLER