Teknoloji

Warren Buffett: Tim Cook’un ısrarına rağmen, hâlâ iPhone kullanmıyorum

warren buffett apple

warren buffettDünyanın en zengin ikinci kişisi olan efsanevi yatırımcı Warren Buffett, Apple için iPhone pazarının doygunluğa erişmediğine inanıyor. Buffett, bu durumu somutlaştırmak içinse kendi durumunu örnek gösteriyor. Hâlâ iPhone kullanmadığını belirten ünlü yatırımcı, “Ben de bir iPhone aldığım gün bu iş bitmiştir” diye şaka yapmaktan da geri kalmadı.

Buffett’ın iPhone kullanmamasının sembolik de olsa bir önemi olduğu söylenebilir. Ünlü yatırımcının sahibi ve CEO’su olduğu holdingi Berkshire Hathaway, Apple’ın en büyük beşinci hissedarı konumunda.

FactSet verilerine göre, holdingin elindeki Apple hisselerinin piyasa değeri 23 milyar dolar seviyesinde. Buffett, geçtiğimiz yılın ağustos ayında yaptığı açıklamada ilk Apple hissesini 2016’da aldığını ve o günden bu yana tek bir hisse bile satmadığını belirtmişti.

Warren Buffett’ın tercihi kapaklı Samsung

Warren Buffett, hâlâ eski model kapakı bir Samsung telefon kullanıyor. iPhone’a geçmesi yönündeki ısrarlı çabalar da dünyanın en zengin ikinci kişisinin tercihini değiştirmeyecek gibi görünüyor. Buffett, bu konuda şu ifadeleri kullanıyor: “Apple CEO’su Tim Cook her yıl bana Noel kartı gönderir. Bu kartlara sürekli ‘Bu yıl sana iPhone satacağım’ notunu ekler. Aynısını geçtiğimiz Noel’de de yaptı. Ancak buna şu an için pek niyetim yok.”

İLGİLİ HABERLER