Teknoloji

Bamboo Ink Plus: Wacom’dan Windows 10 tabletler için kapsayıcı çözüm

wacom bamboo ink plus

Wacom, Windows 10 işletim sistemli tabletler için şarj edilebilen ve eğim desteği sunan yeni kalemini tanıttı. Wacom Bamboo Ink Plus adını taşıyan yeni kalem, hem Microsoft Pen Protocol’ü (MPP) hem de Wacom Active ElectroStatic (AES) protokolünü destekliyor.

Bu da kalemin hem MPP uyumlu Microsoft Surface tabletlerle hem de AES uyumlu Lenovo ThinkPad serisi tabletlerle kullanılabileceği anlamına geliyor. Kullanıcılar kalemin yanındaki iki tuşa parmaklarını basılı tutarak farklı protokoller arasında geçiş yapabiliyor.

Bamboo Ink enerjisini bulunması pek de kolay olmayan AAAA pillerinden alıyordu. Bamboo Ink Plus ise USB girişi üzerinden yeniden şarj edilebiliyor. Tıpkı Bamboo Ink’te olduğu gibi, yeni modelde de üç farklı sertlikte kalem ucu sunuluyor. Kalemin ucunun üçgen şeklinde olmasının da tutuşu kolaylaştıracağı belirtiliyor.

Wacom Bamboo Ink Plus, yurt dışında 99.95 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunuldu. Kalem Best Buy ve Microsoft mağazalarının yanı sıra, Wacom’un internet sitesi üzerinden de satılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER