Eğlence

Retro platform oyunu VVVVVV iOS’e geliyor, Android de yolda

Terry Cavanagh adlı geliştiricinin sevilen retro platformu VVVVVV 12 Haziran tarihinden itibaren dokunmatik ekranlara geçiş yapıyor. Cavanagh Polygon sitesine yaptığı açıklamayla, mayıs sonunda App Store’a başvuru için gönderdiği iOS uygulamasının bu perşembe günü yayınlanacağını doğruladı.

vvvvvv-110614

Geliştiricinin söylediğine göre iOS uygulamasında kontroller “süper” derecesinde tepkisel, yani hızlı çalışıyor. Cavanagh bundan altı ay kadar önce oyununu aralarında iOS, Android, PS Vita ve Ouya’nın da bulunduğu yeni platformlara getirme niyetinde olduğunu kaydetmişti.

iOS uygulamasının yayınlanmasıyla birlikte hedeflerden biri gerçekleştirilmiş olacak. Daha sonra sırada diğer platformlar bulunuyor ve onların da bu yılın ilerleyen zamanlarında çıkması bekleniyor.

VVVVVV 2010 yılında Flash tabanlı bir oyun olarak çıkmış, 2012 yılında da Nintendo 3DS versiyonu yayınlanmıştı. Aynı yıl Cavanagh, Don’t Look Back oyununun iOS’te çalışan bir versiyonunu yayınlamış, bunu VVVVVV’nin iOS ve Android’e gelişi için bir deneme olarak nitelendirmişti.

VVVVVV’nin App Store’a geldiğinde ne kadara dağıtılacağını da yarın itibarıyla görmüş olacağız.

İlgili >> Polygon

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER