Teknoloji

Bir sonraki aktivite takipçiniz bir gözlük olabilir

vsp global level

Bileğe takılan aktivite takip cihazlarının kullanıcı sayısı oldukça fazla. Ancak saat veya bileklik kullanmaktan hoşlanmayanlar için bu aksesuarları taşımak zor olabiliyor. Göz ve göz bakım ürünleri üreten VSP Global Level adını verdiği yeni akıllı gözlüğüyle aktivite takibi için farklı bir alternatif sunuyor. Kullanıcısının hareketlerini takip eden Level, Bluetooth üzerinden iOS veya Android cihazlarla eşleştirilebiliyor.

Gözlüğün çerçevesinde basit ve pek de şaşırtıcı olmayan bileşenler yer alıyor. İvme ölçer, jiroskop ve manyetometre bir arada çalışarak atılan adım sayısını, katedilen mesafeyi, yakılan kaloriyi ve toplam aktivite süresini ölçüyor. Manyetik konvektör üzerinden şarj edilen Level, tek şarjla beş günlük bir kullanım süresi sunuyor. Çerçeve için siyah, kahverengi, arduvaz ve gri kahverengi olmak üzere dört farklı renk seçeneği bulunuyor.

VSP’nin akıllı gözlüğünde biraz tuhaf olarak algılanabilecek bir oyunlaştırma unsuru da yer alıyor. Eğer kullanıcı günlük adım sayısı konusunda hedefine ulaşırsa, bu puanlar görme konusunda yardıma ihtiyacı olanlara maddi destek olarak geri dönecek. Ancak kullanıcıların destekleri sadece seçebilecekleri tek bir gruba aktarılabilecek. Ancak VSP seçilen bu grubun daha sonra değiştirilebileceğinin altını çizdi.

VSP Global Level, 270 dolarlık fiyat etiketiyle raflarda olacak. Ancak bu fiyat sadece çerçeve için geçerli olacak. Gözlüğün camları için ekstra para ödemek gerekecek.

İLGİLİ HABERLER